Bouwbegin Silver Ray

Silversea Cruises markeerde het officiële begin van de bouw van Silver Ray, het tweede Nova-klasse schip, met een traditionele staalbewerkingsceremonie.

“We zijn er trots op dat we zijn begonnen met de bouw van Silver Ray in samenwerking met Meyer Werft, terwijl we de grenzen blijven verleggen op het gebied van duurzaam cruisen”, aldus Roberto Martinoli, president en CEO van Silversea Cruises.

“Als onderdeel van Royal Caribbean Group heeft Silversea lang in de voorhoede gestaan ​​van innovatie als het gaat om milieubewust cruisen. De lancering van de Nova-klasse betekent in dit opzicht een enorme sprong voorwaarts en we introduceren baanbrekende technologieën. Gezien de wereldwijde problemen die de bouw van Silver Nova hebben beïnvloed, is besloten om haar lanceringsdatum met ongeveer een maand te wijzigen – om het kenmerkende ervaringsniveau te behouden dat onze veeleisende gasten gewend zijn wanneer ze met Silversea reizen.”

De ceremonie vond plaats op 23 november op de Meyer Werft scheepswerf in Papenburg, Duitsland.

Volgens een bedrijfsverklaring zal de Silver Ray zich in de zomer van 2024 bij de Silversea-vloot voegen. Het zal zich bij haar zusterschip Silver Nova voegen, dat op 14 augustus 2023 te water zal gaan en een rondreis zal maken vanuit Fusina (Venetië) op haar eerste reis .

De Nova-klasse schepen van het bedrijf behoren tot de meest milieubewuste schepen die ooit zijn gebouwd, aldus het bedrijf. Deze cruiseschepen met lage uitstoot gebruiken een hybride technologie die gebaseerd is op brandstofcellen, batterijen en dual-fuelmotoren die op vloeibaar aardgas werken, wat resulteert in nuluitstoot in de haven.

Beide Nova-klasse schepen hebben een horizontale lay-out en een asymmetrisch ontwerp met openbare ruimtes en suites over de gehele lengte van de schepen.