Terminal A

Terminal A

Gerelateerde afbeelding

De Miami Herald meldt dat de nieuwe terminal het resultaat is van een nieuw partnerschap tussen Miami-Dade County en Royal Caribbean. De Miami-Dade County Commission moet over de deal stemmen voordat het definitief wordt.

De nieuwe terminal, Terminal A, kan zelfs passagiersschepen van oase-klasse gebruiken en eind 2018 openen. Terminal A zou een hoekglascentrum en een parkeergarage hebben met ongeveer 1.000 parkeerplaatsen aan de noordoostelijke kant van de haven, ontworpen Door Engeland gevestigde wereldwijde architectuur firma Broadway Malyan.

Broadway Malyan is geselecteerd als firma om de nieuwe terminal te ontwerpen, na een wereldwijde competitie gehouden tussen vijf van de toonaangevende architectenbureaus ter wereld. Het bedrijf werd geselecteerd vanwege hun creatieve denken en het opvallende ontwerp.

Royal Caribbean heeft nog niet aangekondigd welke van zijn schepen Terminal A zal bellen.

Gerelateerde afbeelding

Het dok bij de voorgestelde Terminal A zou ruimte hebben voor een 1.300 voet lang schip (de Oase schepen zijn bijna 1200 meter lang). Het huidige PortMiami-dok van Royal Caribbean in Terminal G past alleen op schepen die ongeveer 1000 meter lang zijn.

De terminal van 170.000 vierkante meter is genaamd de ‘Crown of Miami’ vanwege zijn aparte vorm. Het ontwerp roept de punten van de symbolische hoofddeksels op wanneer ze vanuit het water worden bekeken; Het ‘M’ van Miami, gezien vanuit de oostelijke of westelijke benaderingen; En een gevoel van golven die stijgen of schepen passeren wanneer gezien vanuit de terminale kant. ‘S Nachts wordt de gevel van de terminal aangestoken, zodat het gebouw een indrukwekkende indruk maakt en een dynamische aanvulling biedt op het PortMiami landschap.

“We zijn echt opgewonden om met Miami-Dade County en PortMiami te werken om niet alleen een andere cruiseterminal te creëren, maar ook een echt iconisch gebouw,” zei Richard D. Fain, voorzitter en CEO van Royal Caribbean Cruises Ltd. “Deze nieuwe terminal is Een symbool van onze inzet voor Miami, de stad waar ons bedrijf voor het eerst 50 jaar geleden begon. We kunnen niet wachten om een ​​oase-klasse schip naar PortMiami te brengen. ”

“Miami-Dade County is blij om de uitbreiding van Royal Caribbean bij PortMiami te verwelkomen, en alle economische voordelen die daarmee samenhangen,” zei Carlos Gimenez, burgemeester van Miami-Dade County. “Dit publiek-private partnerschap heeft een geschatte economische impact van 500 miljoen dollar en produceert ongeveer 4.000 banen. Royal Caribbean is al bijna 50 jaar een belangrijk onderdeel van onze wereldklasse gemeenschap geweest, en deze uitbreiding maakt opnieuw PortMiami Royal Caribbean’s grootste Cruise haven ter wereld. Ik bedank hen voor hun voortdurende investering in en inzet voor Miami-Dade. ”