MV Werften : De nieuwe Hallen

MV Werften : De nieuwe Hallen

Vandaag is bij MV Werfen in Rostock begonnen met de bouw van het hallencomplex 11, waar straks panelen en bouwsecties voor de nieuwe cruiseschepen worden gebouwd. Met de investering van 80 miljoen de grootste ondernemingsinvestering sinds jaren.

In het bijzijn van Genting-CEO Tan Sri Lim Kok Thay, minister van economische Zaken Harry Glawe, Rostocks burgemeester Roland Methling und MV-WERFTEN-directeur Holger Tepper werd met de bouw begonnen.

Het hallencomplex gaat 385 Meter lang, 99 Meter breed en 24 Meter hoog worden.

Het hart is een zeer productieve halfautomatische panel lijn, een van de meest moderne lasapparatuur in de wereld, die panelen van 25×16 kan hybride lassen. Ook word de eindmontage van de bouwsecties in hal 11 ondergebracht. Het complex word in de zomer van 2018 in gebruik genomen. Dan worden de 80 grote bouwblokken gemonteerd voor de twee Global klasse schepen voor Star cruises voor de werf in Wismar.