QE2 naar de Sloop

QE2 naar de Sloop

Na maanden van speculatie over de QE2 die sinds 2008 bij Drydocks World in Port Rashid in de haven van Dubai licht, heeft de Al Shafa Construction Company eindelijk duidelijkheid gegeven over de toekomst van het schip .Afbeeldingsresultaat voor QE2

Volgens een ‘Current Projects’ , is de ‘QE2 Restoration’ een meerjarenproject met meer dan 30.000m² ruimte, volgens Cruise Arabia & Africa.

Dit komt overeen met ongeveer de helft van alle beschikbare vloerruimte aan boord van het schip, zodat Al Shafa alleen kan worden aangegaan om haar openbare ruimtes en passagiershutten in ordinale staat terug te brengen.

 

Met dit nieuws komt hopelijk en einde aan jaren van onzekerheid over het lot van het vroegere vlaggenschip van Cunard Line. QE2 werd gekocht door de investeringsarm van Dubai World in 2007, met plannen voor haar als drijvend hotel op de Palm Jumeirah te laten zijn.Afbeeldingsresultaat voor QE2 dubai Palm Jumeirah

De crash van 2008 scuppered die plannen en zij werd al enkele jaren in Drydocks World in koude lay-up gehouden, voordat ze in het naburige Port Rashid werd verplaatst.

Eind 2015 heeft de voorzitter van DP World  in een interview met Cruise Arabia & Africa gezegd dat ze niet zou worden gesloopt en dat er een nieuw plan voor haar was.

Dan eind 2016 werden plannen aangekondigd om Port Rashid te herontwikkelen als retail- en levensstijlbestemming, met zijn cruiseterminals in een grote mega-ontwikkeling die de grootste jachthaven van de regio zou omvatten.

Gerelateerde afbeelding

Een DP World-ambtenaar heeft aangegeven dat QE2 een middelpunt van de nieuwe ontwikkeling zal zijn als een drijvende hotel- en evenementenlokaal, maar hiervoor is nog geen officiële aankondiging gedaan, hoewel een model van QE2 is toegevoegd aan het projectmodel in Cruise Terminal 3.

Het is opmerkelijk dat Al Shafa Construction hetzelfde bedrijf is dat de herontwikkeling van Mina Rashid in een cruiseport en jachthaven leidt en eerder door DP World is aangeworven voor de bouw van de nieuwe Cruise Terminal 3.