Disney Cruise Line nieuwe klasse

Disney Cruise Line heeft onthuld hoe zijn drie nieuwe schepen eruit zullen zien.

De Schepen zullen in 2021, 2022 en 2023 in de vaart komen en worden op de Meyer Werf in Duitsland gebouwd.

De nieuwe schepen lijken veel op de Disney Dream en Disney Fantasy die in 2011 en 2012 in de vaart kwamen.

“Dit nieuwe ontwerp biedt een beetje een onderscheid van de Dream-klasse, terwijl het nog steeds past binnen de algehele uitstraling van de vloot.” aldus Disney Cruise Line

Gerelateerde afbeeldingHet nieuwe scheepsontwerp toont een meer curvy benadering van het middenschip van de veranda-hutten, wat Sanders suggereert als een ontwerpkeuze om een ​​zandloperuitstraling tegen te gaan die te zien is op Dream en Fantasy, of ruimte voor grotere opstelruimtes rond de liften binnen het schip of gewoon om grotere balkonhutten te bieden.

“Het gebied boven de achterste stapel op het bovenste dek is het meest intrigerende aspect van deze weergave”, zei Sanders. “Ik heb al een paar verschillende opties bedacht, beginnend bij een uitgebreide versie van Remy, Palo en Meridian, van de Dream-klasse tot iets compleet nieuws voor deze scheepsklasse.”

Disney Cruise Line vaart momenteel met vier schepen: de kleinere zuster van 2.713 passagiers brengt Disney Magic en Disney Wonder, die in 1998 en 1999 debuteerde, en de grotere 4.000 passagiersschepen Disney Dream en Disney Fantasy, die in 2011 en 2012 aan de start kwamen.

Disney Dream en Disney Fantasy varen het hele jaar door vanuit Port Canaveral terwijl Magic en Wonder rondwandelen tussen havens zoals Port Canaveral, PortMiami, Galveston en ook Alaska en Europa.

Waar de lijn van plan is om zijn nieuwe schepen in te zetten is niet duidelijk.

Hoewel er niet veel details zijn onthuld over een van de drie nieuwe schepen, zegt de lijn dat ze 140.000 bruto ton zullen zijn (wat groter is dan de oorspronkelijk aangekondigde 135.000 brutotons). Dat is iets groter dan de 130.000 bruto ton Dream en Fantasy, maar zal hetzelfde aantal passagiershutten hebben: 1.250.

De nieuwe schepen zullen ook worden aangedreven door vloeibaar aardgas, de schoonste brandstof die de cruise-industrie is gaan omarmen naarmate strengere maritieme emissie-wetten van kracht worden.