Nieuwe schepen Disney mogelijk vertraagd

Sprekend over de winstoproep van het bedrijf over het tweede kwartaal, was Bob Chapek, CEO van Walt Disney Company, optimistisch over de toekomst van Disney Cruise Line, maar toegegeven dat cruises een van de laatste bedrijven zijn die weer online komen.

“En wat cruiseschepen betreft, zijn we het erover eens dat dit waarschijnlijk de laatste van onze reisgerichte bedrijven zal zijn die weer online komen”, zei Chapek.

“Interessant genoeg laten al onze gegevens en ons onderzoek op lange termijn zien dat onze gasten net zo geïnteresseerd zullen zijn om met ons op lange termijn te cruisen. Uiteraard niet de komende maanden, maar veel veerkrachtiger dan alle concurrerende bedrijven vanwege die liefde voor Disney en de verzekering dat ze het gevoel hebben dat ze erop vertrouwen dat ons bedrijf op een verantwoorde manier handelt om hen zoveel mogelijk te beschermen tegen enkele van de ellende die de industrie heeft geplaagd sinds COVID heeft toegeslagen. ”

Disney Cruise Line heeft vier schepen: de Disney Magic ,Disney Wonder  , Disney Dream  en Disney Fantasy.

Het merk heeft nog drie schepen in bestelling voor introducties in 2021, 2022 en 2023.

Het bedrijf verwacht ook vertragingen in zijn nieuwbouwschema, volgens een SEC-aanvraag.

“Het bedrijf heeft kredietfaciliteiten om drie nieuwe cruiseschepen te financieren, die in 2021, 2022 en 2023 zouden worden opgeleverd, hoewel er nu vertraging wordt verwacht als gevolg van de COVID-19-impact op de scheepswerf”, aldus Disney.

One comment