Disney en Port Canaveral samenwerking

De Canaveral Port Authority en Disney Cruise Line hebben een nieuwe 20-jarige overeenkomst bereikt om de activiteiten uit te breiden en Port Canaveral de nieuwe thuishaven te laten worden voor de drie nieuwe schepen van Disney Cruise Line.

De nieuwe exploitatieovereenkomst begint op 1 juni 2019 en vervangt een bestaande Marine Terminal-overeenkomst die op 31 december 2027 vervalt. De overeenkomst voorziet in een primaire termijn van 20 jaar met twee extra verlengingen van vijf jaar. Aanvankelijk blijft de bezoeken van de schepen op 150 n, maar neemt toe tot 180 afvaarten in 2023 en tot 216 afvaarten in 2024 gedurende de rest van de 20-jarige termijn.

“Al tientallen jaren werken we samen met Disney Cruise Line aan een partnerschap op basis van onze wederzijdse toewijding tot uitmuntendheid. We zijn enorm trots op ons gezamenlijk succes en kijken vooruit met een nog opwindender toekomst met Disney Cruise Line en Port Canaveral als thuishaven voor de nieuwste klasse van schepen, “aldus Canaveral Port Authority Port Director en CEO Capt. John Murray.

 

De voorwaarden van de nieuwe overeenkomst gaan door met Disney’s exclusieve operatie van Cruise Terminal 8, naast het preferentiële gebruik van de Cruise Terminal 10 van de haven voor een derde thuishaven. De geplande verbeteringen aan de waterkant en landzijde van Cruise Terminal 8 en Cruise Terminal 10 zullen de groei van de cruiseschepen van Disney mogelijk maken. De nieuwe schepen zullen naar verwachting in 2021, 2022 en 2023 worden opgeleverd, waarbij twee van hen in hun eerste vijf jaar actief zullen zijn in Port Canaveral.

“Port Canaveral was de inaugurele thuishaven voor ons eerste schip en diende sindsdien als een haven voor magische cruisevakanties,” zei Jeff Vahle, president van Disney Cruise Line. “We waarderen onze langdurige relatie met Port Canaveral en kijken ernaar uit om onze aanwezigheid daar uit te breiden door nieuwe schepen en nieuwe familiekruiservaringen te introduceren.”

De overeenkomst tussen Disney Cruise Line en Port Canaveral zet een relatie voort die begon met onderhandelingen in 1994 om de eerste Disney-cruiseterminal in Port Canaveral te bouwen. Alle vier de cruiseschepen van Disney in de bestaande vloot maakten van Port Canaveral hun thuishaven toen ze in de vaart kwamen. De twee grootste schepen van de cruisemaatschappij, de Disney Dream en Disney Fantasy, worden momenteel het hele jaar door in Port Canaveral thuishouden, terwijl de Disney Magic en Disney Wonder thuishavens draaien.