Windstar 250 Miljoen Star Plus Initiative

Windstar heeft aangekondigd, dat ze in het 250 Miljoen Star Plus Initiative de drie schepen laat verlengen en maakt daarmee plaats voor 100 passagiers van 210 tot 310 passagiers. De betreffende schepen zijn de Star Pride, Breeze en Legend.

Star Breeze, Star Legend en Star Pride zullen tussen oktober 2019 en november 2020 de refit ondergaan en zal bij Fincantieri Shipyard in Palermo, Sicilië, Italië plaatsvinden.

 

Het scheepsdeel dat word toegevoegd word 25,6 meter lang, waardoor de totale lengte iets meer dan 138 meter is, wat nog steeds de juiste maat voor toegang tot de kleinere havens en havens waar Windstar voor kiest voor de routes van de lijn. Het project voegt 50 nieuwe suites toe, waardoor het totale aantal suites per schip uitkomt op 156, wat neerkomt op een investering van meer dan $ 267.000 per passagier.

“Deze grote investering is een efficiënte manier om voort te bouwen op een winnend merk met een sterk momentum en groeipotentieel. Ondersteuning voor dit opwindende nieuwe initiatief toont onze toewijding aan Windstar als een belangrijk onderdeel van de Xanterra-portfolio aan, “zei Andrew N. Todd, President en CEO van Xanterra Travel Collection.

Deze complexe onderneming is een ongewoon verschijnsel in de cruisesector en omvat de verwijdering van zeven huidige motoren en de installatie van vier nieuwe, milieuvriendelijkere motoren die op schonere brandstof varen en de emissie-impact op vaargebieden verminderen.

Ik vind het helemaal geen slecht idee. Ik vond de schepen al heel klein, in verhouding met de hoogte en de breedte, vergeleken de Groote cruiseschepen. Wel vraag ik met af of het zin heeft om schepen nieuwe motoren te geven aangezien de Star Pride al 30 oud is. Momenteel worden al schepen die 35 jaar oud zijn al gesloopt worden

Henna ex Jubilee 1986- 2017

Ocean Dream ex Tropicale 1980- 2018