SuperStar Libra als woonschip

Zondag is op de MV Werf in Wismar de SuperStar Libra uit het bouwdok gehaald en naar de Westhaven gesleept. In het najaar zullen hier werknemers huisvesten die aan de Global klasse gaan werken. Het schip zal maximaal 9500 passagiers kunnen herbergen. Daar zijn natuurlijk bij de installatie van de Hutten en uitbouw van het schip, de nodige arbeiders capaciteit gevraagd. Sinds augustus 2018 lag het schip in de hall en is op haar nieuwe functies voorbereid.

Het schip is direct met de zuiveringsinstallatie met de stad verbonden en op het schip bevinden zich bureaus en vergaderruimtes.

Straks zal niet alleen de SuperStar Libra stroom van land krijgen, maar zullen ook de grootte schepen van de Global klasse per land verzorgd worden. Dit zal de uitstoot van uitlaatgassen minderen.

De SuperStar Libra  behoord tot Genting (Star Cruises), wat tegelijk eigenaar is van de werf die nog eens 34 miljoen in de werf gaat investeren, om het XXL schip te kunnen afbouwen. Aan onderkomen werd ook nog eens 12 miljoen in de oude houthaven geïnvesteerd,waar 100 hutten uit eigen productie zijn geïnstalleerd.

Alleen in Wismar heeft genting 100 miljoen geïnvesteerd om deze schepen te kunnen bouwen en in de toekomst nog meer schepen.