Costa Helios 2 bouwbegin

Vandaag is op de Meyer Turku werf in Turku de bouw begonnen van het tweede LNG schip voor Costa Cruises. Tegelijk werd ook de naam bekend gemaakt: Costa Toscana

Het eerste staal werd vandaag op de Meyer Turku-scheepswerf in Finland gesneden voor de Costa Toscana dat in 2021 in de vaart zal komen.

Ze word het zusterschip van de Costa Smeralda, die bijna klaar is met de laatste hand gelegd aan de inrichting van het interieur in dezelfde tuin in Turku voorafgaand aan haar ingebruikname in oktober van dit jaar. Net als de Costa Smeralda zal ook de Costa Toscana met LNG kunnen varen. De Costa Toscana is inmiddels het 6e schip dat tot deze klasse behoord die van 4 rederijen momenteel worden gebouwd.

“Moderne scheepswerf voor moderne schepen. Met het eerste Costa Cruises-schip, Costa Smeralda, dat in oktober wordt opgeleverd, hebben beide schepen veel prachtig ontwerp en interessante functies – en natuurlijk werk van zeer hoge kwaliteit en de beste engineering in de industrie. We zijn erg trots om deze schepen voor Costa te bouwen, ”zei CEO van Meyer Turku Jan Meyer.

President van Costa Cruises, Neil Palomba, zei: “De ceremonie om staal te snijden voor Costa Toscana is een nieuwe stap voorwaarts in ons plan voor duurzame ontwikkeling. LNG-voortstuwing voor cruiseschepen is een belangrijke innovatie en pioniert een nieuw tijdperk in het gebruik van koolstofarme brandstoffen die de uitlaatemissies aanzienlijk zullen verminderen om het milieu te helpen beschermen zonder in te leveren op veiligheid, in lijn met onze topprioriteiten. Costa Cruises maakt opnieuw de weg vrij voor de industrie als geheel: in overeenstemming met onze wereldwijde visie gericht op duurzame ontwikkeling, waren we de eersten die in deze technologie investeerden, die nu echt begint vast te houden. Er is echter nog veel te doen op het gebied van de gemakkelijke beschikbaarheid van gasbunkeringinfrastructuur om de naadloze overgang naar LNG te garanderen. De Costa Toscana en haar zusterschip Costa Smeralda zijn misschien zeer innovatieve producten, maar ze zullen die onnavolgbare Italiaanse gastvrijheid behouden die sinds het begin van het merk Costa Cruises kenmerkt, de opwinding van oceaanreizen overbrengen en verbeterde gastervaringen bieden voor herhaling en eerste -tijd cruisers.

De LNG-aangedreven Costa Smeralda en Costa Toscana zijn een integraal onderdeel van het strategische plan voor CO2-voetafdrukreductie, volgens een verklaring, zoals gedefinieerd door Carnival Corporation en volledig geïmplementeerd door Costa Cruises.

“De maatregelen die zijn vastgesteld op grond van een specifiek investeringsplan hebben Carnival Corporation in staat gesteld om zijn doelstelling van 25% CO2-reductie voor 2020 ongeveer drie jaar eerder dan gepland te bereiken, met een uitstootvermindering van 27,6% al gerealiseerd in 2018,” bedrijf gezegd.

De schepen hebben en tonnenmaat van 180.000 GT met meer dan 2.600 passagiershutten.

De Costa Smeralda zal haar debuut maken op 20 oktober 2019, met een 15-daagse preview-cruise van Hamburg naar Savona.

De officiële naamgeving van Costa Smeralda wordt gevierd tijdens een speciale ceremonie op 3 november in Savona

De Costa Smeralda zal tot april 2021 worden ingezet in de westelijke Middellandse Zee op cruises die een week duren in Savona, Marseille, Barcelona, ​​Palma de Mallorca, Civitavecchia en La Spezia.

Het cruiseprogramma van Costa Toscana wordt de komende maanden aangekondigd.