Mein Schiff 4 en 5 wal stroom

TUI cruises heeft bekend gemaakt, en verdere stap te zetten voor het milieu. De Mein Schiff 4 en Mein Schiff 5 zullen in 2020 aangesloten kunnen worden op wal stroom. Technisch zijn de nieuwbouwschepen daarvoor al voorbereid. Volgend jaar zullen de twee schepen tijdens het varen worden voorbereid voor de wal aansluiting. Zo worden Schakelapparatuur en elektrische consoles in de al bestaande ruimte installeert. Verder word in de scheepsromp extra deur ingebouwd om zo de verbinding te kunnen maken.

Zelfs zonder een walsdroomaansluiting voldoen de schepen van TUI Cruises aan de hoogste normen. Dankzij de ingebouwde katalysatoren voldoen de hulpmachines aan boord, die tijdens het aanmeren uitsluitend in de haven werken, sinds Mein Schiff 3 aan de TIER III-norm voor stikstofoxide-emissies. De hybride scrubben die op alle nieuwbouwschepen werden geïnstalleerd, filtert tot 99 procent van de zwavelemissies en 60 procent van de deeltjes.

One comment