MSC Grandiosa terug van SeaTrials

De MSC Grandiosa, het eerste schip van de Meraviglia-plus klasse, is terug van haar drie dagen durende Sea Trials. Op 31 oktober word het schip dan overgedragen aan MSC Crociere. De Sea trials hebben van 28-31 augustus geduurd. Het schip is wat groter dan de MSC Meraviglia en MSC Bellissima, dus ook groter.  en tonnenmaat van 181.000 Gt en heeft 2.421 hutten in plaats van 2.250 hutten aan boord.

het schip bezit en Selective catalytic reduction (SCR) Katalysator.

Het actieve emissiecontrolesysteem vermindert de uitstoot van stikstofoxide met 90 procent en zet ze om in onschadelijk water en stikstof. Aan boord is een state-of-the-art afvalwater milieuvriendelijke installatie, waarbij het afvalwater zo schoon de norm van eraan registreert. Hierdoor kan het schip ook is gebruikt in gevoelige regio’s zoals de Oostzee van Alaska De doopceremonie zal op 9 novermber in Hamburg aan de landungsbrücken in Altona plaats.