Aanpassing Hyperionklasse gaat werder

AIDA Cruises heeft al eerder bekend gemaakt in samenwerking te gaan met het Noorweegse bedrijf Corvus Energy. Nu word het ook in de praktijk gebracht. AIDAperla zou en batterijaandrijving- systeem krijgen en dat zelfs voor het seizoen 2020. Dit is deel van de Green Cruising Strategie. Verder zullen meerdere schepen van AIDA en Costa batterijaandrijving- systeem zullen krijgen.

AIDA Cruises staat ver vooraan op de cruisemarkt als het gaat om milieu vriendelijk technieken. Zo is al in 2018 het eerste schip dat volledig op vloeibaar aardgas (LNG) vaart. AIDAnova is pas geleden bekroond met de Blauwe Engel bekroond voor het milieu vriendelijke design. In 2021 en 2023 zullen nog twee LNG schepen voor AIDA cruises in de vaart komen. Maar in die tussen tijd gaat AIDA ook verder met ontwikkelen. Brandstofcellen zijn ook al in ontwikkeling en zullen op de AIDAhelios 2 aan bod komen.

Eind 2020 zullen ook nog eens 12 van de 14 schepen (waar mogelijk) aan de walstroom aangesloten kunnen worden. AIDAsol kan al sinds 2017 in Hamburg in Altona aan de landstroom aangesloten worden.

2 comments