MS Braemar grootste door Korinthe Kanaal

Op het smalste punt is het Korinthe Kanaal slechts 24 meter breed, de MS Braemar heeft een breedte van maximaal 22,50 meter – er zijn niet veel cruiseschepen die tegen deze barre omstandigheden kunnen en het Korinthe Kanaal passeren een van de meest opwindende passages van de cruisewereld. Nu is een nieuw record gevestigd, omdat de MS Braemar van de Fred. Olsen Cruise Lines heeft zich door het Korinthe Kanaal gewaagd en is nu het grootste cruiseschip dat ooit die overtocht heeft gemaakt.

Er zijn slechts een handvol cruiseschepen die het Kanaal van Korinthe kunnen passeren, waaronder onder andere de MS Berlin van FTI Cruises. Ook dit is onlangs door het Kanaal gereisd, dat de Saronische Golf scheidt van de Golf van Korinthe. Door het kanaal van Korinthe te passeren, kunnen reizigers een omweg van ongeveer 325 kilometer vermijden.

Na het grote succes van de eerste reis door het Korinthe Kanaal, zou het natuurlijk niet de laatste moeten zijn, in april 2021, wil de rederij dit spektakel herhalen en de MS Braemar opnieuw door het Korinthe Kanaal sturen.

De MS Braemar is een oud schip, het Fred-cruiseschip. Olsen Cruise Lines werd in 1993 in dienst genomen, destijds als de Crown-dynastie van de Effjohn Crown Cruise Line. In 1997 ging het schip naar Norwegian Cruise Line als Norwegian Dynasty, in 1999 werd ze verkocht aan de Commodore Cruise Line in Panama. Sinds 2000 is de Braemar eindelijk in dienst van Fred. Olsen Cruise Lines.

 

%d bloggers liken dit: