Costa Firenze ter water

De Costa Firenze werd vandaag voor het eerst ter water in Fincantieri.

De float-out ceremonie werd gehouden op Fincantieri scheepswerf in Marghera, Italië, waar het schip wordt gebouwd met op 30 september 2020 zal worden opgeleverd. Het schip met en tonnenmaat van 135.500 GT is het zusterschip van de Costa Venezia, die eerder dit jaar werd afgeleverd.

“De Costa Firenze is een verder bewijs van de langetermijnbetrokkenheid van Costa Cruises voor de Chinese markt”, aldus Vanessa Li, vice-president marketing van Costa Group Asia. “We willen de schoonheid van de Italiaanse levensstijl bieden aan Chinese gasten en bieden ze een authentieke Italiaanse vakantie-ervaring. Samen met Costa Venezia, dat groot succes geniet, zal de komst van Costa Firenze de ontwikkeling van de Chinese cruise-industrie helpen stimuleren. Het potentieel voor toekomstige groei blijft enorm: cruisereizigers in China vertegenwoordigen momenteel minder dan 2 procent van de Chinezen die in het buitenland op vakantie zijn. ”

“Vandaag vieren we een mijlpaal in de bouw van de Costa Firenze waardoor de reder de betrokkenheid in een opkomende markt zal versterken”, zegt Luigi Matarazzo, General Manager Merchant Ships Division van Fincantieri. “Costa Firenze is voor ons het embleem van wat we kunnen doen en waar we van plan zijn te arriveren, maar ze is ook het product van de historische samenwerking met Carnival Corporation en Costa Crociere, die de traditie van Italiaanse productie en knowhow versterkt , ze naar andere grenzen projecterend. Dankzij de inspanningen van de scheepswerf Marghera, in een moment van uitzonderlijke groei van de cruise-industrie, bevestigen we ons wereldwijde leiderschap in deze sector. ”

De Costa Firenze is geïnspireerd door de stad Florence en zal eind volgend jaar het hele jaar door naar de Chinese markt varen.