Costa neo Riviera veranderd in AIDAmira

Van de week is de ombouw begonnen van de Costa neoRiveria in AIDAmira. Het schip zal tot de AIDAselection vloot behoren en gaat voor het eerst in de geschidenis van AIDA cruises vanuit Zuid Afrika varen.

Momenteel ligt het schip in Genua waar het de komende vier weken word omgebouwd. Op 29.11.2019 word het schip in Palma de Mallorca gedoopt door Franziska Knuppe gedoopt worden. Knuppe is ook de doopmoeder van de AIDAluna die in 2009 ook in Palma de Mallorca werd gedoopt.

Het schip ligt trouwens ook niet ver van het droogdok vandaan waar twee jaar geleden de Costa Concordia werd afgesloopt.

Het schip werd besteld in 1996 .De Kiel werd gelegd op 28 januari 1997. Ze werd opgelevert op 23 juni 1999. het schip kwam als Mistral voor Festival Cruises in de vaart.

Op 25 mei 2018 werd bekend dat het schip eind 2019 voor AIDA als AIDAmira gaat varen

Op 

Afbeeldingsresultaat voor MS Mistral 1999Als gevolg van onbetaalde facturen, werd het schip op 1 september 2004 werd in eerste instantie verkocht aan Auro Shipping en op 31 mei 2005 op Mistral Shipping in Majuro op de Marshall Eilanden, gerenoveerd en omgedoopt tot Grand Mistral. In september 2007 is het schip aan Societa Di Crociere Jupiter verkocht. Ze werd verbouwd en daarbij uitgerust met extra hutten en suites. Het schip kwam vervolgens voor Iberocruceros in varen. Na de overname van Iberocruceros door Carnival Corporation, werden de drie schepen van de onderneming verdeeld onder andere voor Carnival Corporation behoren cruisemaatschappijen. The Grand Mistral werd gebruikt door Iberocruceros op oktober 2013 in Europa, daarna verbouwd en omgedoopt. Sinds het einde van november 2013, wordt het schip onder de naam Costa Neoriviera van Costa Crociere gebruikt onder de Italiaanse vlag.