Seabourn Venture ijsmodeltests

Seabourn heeft de ijsmodeltests voor de nieuwe PC-6-romp van de Seabourn Venture voltooid.Afbeeldingsresultaat voor Seabourn Venture

De testen, uitgevoerd in een groot indoor testbassin bij Aker Arctic in Finland, vormden een bewezen en effectief middel om ervoor te zorgen dat het rompontwerp van Seabourn Venture zal werken zoals bedoeld in de ijsomstandigheden die het kan tegenkomen, volgens een verklaring.

Een schip dat voldoet aan de PC-6 Polar klasse-normen is geschikt voor zomer- en herfstvaart in ijsomstandigheden op Antarctica, het Noordpoolgebied en andere bestemmingen.

“We weten dat Seabourn Venture de expeditie-ervaringen die we creëren zal waarmaken na het zien van deze reeks tests voltooid,” zei Robin West, vice-president van Expedition Operations voor Seabourn. “Ons team is volledig toegewijd aan het meenemen van luxe expeditiereizigers naar enkele van de meest gewilde locaties ter wereld en Seabourn Venture gaat zeker de taak aan met zijn speciaal gebouwde ontwerp.”

Tijdens de ijstestserie werd een schaalmodel van de scheepsromp verbonden met een testwagen waar manoeuvreer- en operationele tests kunnen worden uitgevoerd terwijl teamleden van Seabourn en Carnival Corporation door een reeks kijkvensters toekijken.

De kiellegging voor Seabourn Venture vindt plaats in december. Het schip is ingepland

One comment