Global 2 kiellegging

Vandaag is op de MV Werf in Rockstock de kiel gelegd van het tweede schip van de Global klasse van Dream Cruises.

Iets meer dan een jaar geleden begon Genting op de MV-werf Rostock met de bouw van het eerste schip in de Global-klasse. Het middengedeelte van 220 m verliet het droogdok in Warnemünde op 22 november 2019 en werd naar de MV-scheepswerf Wismar gebracht, waar boeg– en achtersteven al wachten op montage. Minder dan een maand later vind de kielleggende ceremonie voor de tweede bouwconstructie van de Global 2 in MV Werft Rostock.

Naast investeerders en zakenpartners zijn vertegenwoordigers van de politiek, zoals de minister van Economische Zaken van Mecklenburg Vorpommern, Harry Glawe en burgemeester Claus Ruhe Madsen, verschenen voor de ceremonie. Beiden spraken hun dank uit aan Genting voor hun vertrouwen in de locatie Mecklenburg Vorpommern, omdat vanwege de grote ordersituatie van de Maleisische grote corporatiebeweging zich weer in de voormalige noodlijdende scheepswerven in MV bevindt. Na een uitgebreide renovatie van de scheepswerflocaties in Wismar, Rostock en Stralsund worden nu cruiseschepen van verschillende grootte gebouwd voor de drie dochterondernemingen Crystal Cruises, Dream Cruises en Star Cruises. “Het is belangrijk dat ‘Made in Mecklenburg Vorpommern’ te zien is op de oceanen,” zei minister Glawe.

Hij hoopt dat de bouw van moderne schepen hem een ​​goed imago zal geven voor de economische regio Mecklenburg Vorpommern. Genting’s CEO Tan Sri Lim Kok Thay nam ook deel aan de festiviteiten. Hij benadrukte het belang van Duitsland als locatie voor zijn bedrijf, want hier kunt u rekenen op kwaliteit en veiligheid. Wat veiligheid betreft, voegde hij eraan toe dat er in de toekomst een opleidingscentrum in Europa zal zijn waar de bemanningen van de Genting-vloot worden getraind volgens de nieuwste veiligheidsnormen.

Voor de eigenlijke ceremonie presenteert Genting’s CEO nog een ander groot project. Nadat de tweede bouw van de Global klasse 2020 het dok in Warnemünde heeft verlaten, wordt een ander scheepstype gebouwd, de 286 meter lange Universal klasse. Het scheepstype is ontworpen voor hotelketens die de cruisemarkt willen betreden. Het is gebouwd volgens de nieuwste milieunormen met LNG-aandrijving. Het scheepstype zal beschikbaar zijn in drie uitrustingsvarianten en zal tussen de 1.000 en 4.000 passagiers kunnen herbergen, afhankelijk van het verzoek van de contracterende rederij.

Voor de kiellegging van vandaag was het bijna 11 meter diepe droogdok uitgerust met een tent en uitgebreide verlichting. Voor het vermaak van internationale gasten werd zelfs een klein concert gehouden in de aanlegsteiger vóór de traditionele ceremonie. Om geluiden te drummen, werd het 470-ton gedeelte in het dok neergelaten, de plaatsing op de Pallung werd gevierd door een kleine Pyroshow. Voordien mochten bijna 300 gasten een geluksmunt op de pallet plaatsen om hen in de toekomst geluk te wensen.

De tweede nieuwbouw van de Global-klasse zal bijna identiek zijn aan zijn voorganger. Met een lengte van 342 meter, een breedte van 46 meter en een maximaal passagiersaantal van 9.500 mensen, zullen de Global-schepen het grootste schip zijn dat in Duitsland wordt geproduceerd. Er zijn 2500 hutten op meer dan 20 dekken en een achtbaan op de bovendek. Om een ​​sneller bouwtempo te bereiken, zal de bouw worden verdeeld over de drie scheepswerven in Mecklenburg Vorpommern. Het eerste schip, de Global Dream, is momenteel in aanbouw in de MV WERFTEN Wismar en zal naar verwachting tegen 2021 worden voltooid. Global 2 zal naar verwachting ongeveer een jaar later volgen.