Mardi Gras later in de vaart

De Mardi Gras bevind zich momenteel in aanbouw bij de Meyer Turku in Finnland.

Van de week is door de Meyer Turku bekend gemaakt dat de Mardi Gras twee maanden later in de vaart zal komen. De Mardi Gras maakt deel uit van de Helios klasse en behoort dus tot dezelfde scheepsklasse als de AIDAnova en de Costa Smeralda en varen ook met LNG. De Costa Smerlada is twee weken geleden met en maand vertraging ook in de vaart gekomen. De AIDAnova was ook twee weken later in de vaart.

Mardi Gras zou eigenlijk eind augustus 2020 moeten beginnen met cruisen, maar vanwege de vertraging kan het pas in november beginnen.

Dus de maidencall van 7 september in Rotterdam zal dus ook niet doorgaan.

Mardi Gras is het vierde schip in de serie, voorheen AIDAnova en nu Costa Smeralda werden laat geleverd. P&O Iona wordt in het voorjaar van 2020 in gebruik genomen door Meyer Werft Papenburg, het is momenteel onbekend of het schip klaar is voor levering.Iona wordt het derde schip in deze klasse.

In totaal heeft het moederbedrijf, Carnival Corporation, negen Helios-klasse schepen besteld, die tegen 2023 bij Meyer Werft in Papenburg (AIDA Cruises en P&O Cruises) en Turku (Costa Cruises en Carnival Cruise Line) worden geproduceerd.

AIDAnova 2018 (laat geleverd)

Costa Smeralda 2019 (laat geleverd)

P&O Iona (gepland voor het voorjaar van 2020),

Costa Toscana (2021)

AIDAcosma (2023).

De andere nieuwbouwschepen hebben nog steeds geen naam. Dit zijn nog twee schepen voor AIDA Cruises, een ander schip voor P&O Cruises en een ander schip voor Carnival Cruise line.

One comment