Crystal Endeavour uitgedokt

Crystal heeft perspectiefpassagiers de kans gegeven om een ​​eerste goede blik te werpen op zijn aanstaande expeditievaartuig van de poolklasse, Crystal Endeavour.
Endeavour is onlangs voor het eerst het water ingegaan na het uitrollen van de MV Werften-scheepswerf in Stralsund, Duitsland. Het begint aan zijn eerste reis vanuit Tokio in augustus.

“Elke mijlpaal gemarkeerd in de reis naar het introduceren van Crystal Endeavour in de wereld wordt spannender, omdat we weten dat de meest avontuurlijke luxe reizigers reikhalzend uitzien naar de onvergetelijke ervaringen die ons te wachten staan, net zoals we zijn”, zei Crystal president en CEO Tom Wolber.
“Het team van MV Werften heeft onze visie prachtig in de praktijk gebracht en het is een prachtig moment om dit baanbrekende schip op het water te zien.”
De Endeavour biedt plaats aan maximaal 200 gasten in kamers met alleen suites, veranda, butlerservice. Het biedt “Michelin-geïnspireerde” eetgelegenheden op zes locaties, waaronder de Umi Uma en Sushi Bar van Nobu Matsuhisa.
Het schip zal ook beschikken over een full-service salon en spa en een ultramodern fitnesscentrum.
Andere functies zijn modderkamers en een helikopterlounge, terwijl een onderzeeër met zeven gasten een verkenning van diep water van bijna 300 m mogelijk maakt.
Wereldwijde routes tot 2023 zijn nu te koop tijdens drie soorten reizen: expeditie op afstand, het verkennen van verre bestemmingen en onbewoonde locaties; Culturele ontdekking, met de nadruk op regio’s en hun mensen; en Destination Exploration, waarin natuurlijke wonderen en schoonheid worden benadrukt.
Regio’s variëren van het Hoge Noordpoolgebied, Antarctica, Svalbard, IJsland en Groenland tot de tropen van Bora Bora en Indonesië, de Ivoorkust van Afrika, de Chileense fjorden en Patagonië, West-Europa, het Great Barrier Reef en de sub-Antarctische eilanden van Nieuw-Zeeland.
Elke cruise wordt begeleid door een team van expeditiegidsen, die klaarstaan ​​om gasten te helpen meer inzicht te krijgen in lokale landschappen, cultuur en geschiedenis.