Bouw Iona gepauzeerd

Het openbare leven in Duitsland staat bijna stil. MEYER WERFT voelt dit nu met de in afbouw bevindende Iona. Het schip is veilig over de Eems naar de Noordzee gebracht, heeft de eerste tests met succes afgerond en bevindt zich nu in Bremerhaven.

Om de gezondheid van de werknemers te blijven waarborgen en vanwege toenemende en veranderende beperkingen en eisen van de autoriteiten, heeft het management van de scheepswerf besloten om het aantal mensen aan boord van de Iona tot een minimum te beperken. Aan boord van het nieuwe cruiseschip zal alleen een sterk verminderde bemanning aanwezig zijn, die nodig is voor de werking en veiligheid van het schip. Het interieurwerk en testen op zee worden in eerste instantie opgeschort.

Tegelijkertijd probeert MEYER WERFT via tal van maatregelen de scheepswerfactiviteiten op de locatie Papenburg in stand te houden. Tot dusver is een kettingreactie en de verspreiding van de pandemie op de werf zelf voorkomen.

“We werken al weken intensief aan allerlei preventieve maatregelen op alle locaties en optimaliseren deze voortdurend om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Bovendien werken we voortdurend nauw samen met de rederijen ”, legt Thomas Weigend, algemeen directeur van MEYER WERFT, uit.