Carnival verkoopt 13 schepen

Carnival Corporation heeft nu officeel bevestigt dat nu schepen die zouden worden verkocht nu noch in 2020 zullen verkocht of worden gesloopt.

Het voegde eraan toe dat dit schepen waren waarvan verwacht werd dat ze de vloot de komende jaren zouden verlaten, aldus het bedrijf in een persbericht.

“We hebben agressief minder efficiënte schepen afgeworpen”, zei CEO Arnold Donald, op de oproep van Carnival voor zakelijke updates op vrijdag.

Carnival zei dat het in juni 2020 één schip heeft verkocht, vermoedelijk de Costa Victoria, en overeenkomsten heeft voor de verkoop van vijf schepen en voorlopige overeenkomsten voor nog eens drie schepen, die allemaal naar verwachting de vloot in de komende 90 dagen zullen verlaten. De P&O Oceana werd eerder deze week ook verkocht en verlaat de vloot in juli.

Carnival zei dat deze overeenkomsten een aanvulling zijn op de verkoop van vier schepen, die werden aangekondigd vóór fiscaal 2020. Deze schepen worden verondersteld de Pacific Aria en Pacific Dawn te zijn, die zullen worden overgedragen aan Cruise & Maritime Voyages (was al bekend) en de Costa Atlantica en Costa Mediterranea, die zijn verkocht in een joint venture van Carnival met China State Shipbuilding Corporation.

Bovendien zeiden bedrijfsleiders dat de meeste schepen die de carnavalsvloot verlaten, in de vaart zullen blijven.

In totaal vertegenwoordigen de 13 schepen die naar verwachting de vloot zullen verlaten bijna negen procent van de huidige capaciteit, in plaats van te worden gesloopt.