HAL verkoopt vier schepen

Holland America Line heeft aangekondigd dat de Amsterdam, Maasdam, Rotterdam en Veendam zijn verkocht en zullen worden overgedragen aan onbekende kopers.

De schepen zijn in paren verkocht, waarbij de Maasdam en Veendam in augustus 2020 aan één bedrijf zijn overgedragen, terwijl Amsterdam en Rotterdam in het najaar van 2020 naar een ander bedrijf zullen verhuizen.
Volgens bronnen uit de industrie gaat één paar naar een nieuw cruisemerk.

“Het is altijd moeilijk om te zien dat een schip de vloot verlaat, vooral degenen die een lange en legendarische geschiedenis hebben bij ons bedrijf”, zegt Stein Kruse, CEO van Holland America Group en Carnival UK. “Holland America Line heeft echter een mooie toekomst voor de boeg met recente Pinnacle-klasse toevoegingen, met volgend jaar een derde zusterschip dat onze totale capaciteit op de markt zal blijven behouden.”

“Ik herken en waardeer de diepe genegenheid die onze gasten hebben voor ons bedrijf en de schepen in onze vloot”, zegt Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Hoewel gestroomlijnd, blijft onze diverse vloot uitzonderlijke opties bieden voor cruiseschepen die op zoek zijn naar een middelgrote schipervaring naar bestemmingen over de hele wereld. Ik kijk ernaar uit om die geliefde aanbiedingen aan boord voort te zetten en tegelijkertijd nieuwe ideeën te ontwikkelen om aan onze gasten te brengen. ”

De Maasdam kwam in 1993 bij de vloot als de tweede van vier S-Klasse schepen. Met 1258 gasten is het het vierde schip van Holland America Line dat de naam Maasdam draagt. Recentelijk heeft het schip van 55.575 GT langere reizen in de Stille Zuidzee en Alaska gemaakt. Veendam, het laatste S-Klasse, werd opgeleverd in 1996. Het vierde Holland America Line schip met de naam Veendam, het 57.092 GT zware schip, vervoert volgens Holland America 1.350 gasten.

Het eerste schip in de R-klasse, Rotterdam, 61.849 GT, werd in 1997 geïntroduceerd. Met 1.404 gasten is het het zesde schip van Holland America Line dat Rotterdam heet. Amsterdam trad in 2000 toe tot de vloot als de finale van vier R-Klasse schepen. Met 1380 gasten is het het derde schip van Holland America Line dat Amsterdam heet. Onlangs heeft het schip van 62.735 GT de Grand World Voyage van de lijn bediend.

Gasten met boekingen over toekomstige afvaarten van deze schepen zullen worden geïnformeerd dat deze cruises zullen worden geannuleerd of gewijzigd. Samen met hun reisadviseurs ontvangen gasten informatie of de cruise zal werken met een ander schip of informatie en speciale aanbiedingen voor het boeken van een andere Holland America Line-cruise wanneer de activiteiten worden hervat. Gasten die liever een restitutie wensen, worden ondergebracht.

One comment