Fred. Olsen kopen Amsterdam en Rotterdam

Fred. Olsen Cruise Lines heeft de Amsterdam en de Rotterdam gekocht van de Holland America Line om de vloot te moderniseren.

De schepen krijgen de nieuwe naam MS Bolette en MS Borealis.

“Deze acquisitie maakt deel uit van een optimalisatie van de vlootsamenstelling van Fred. Olsen Cruise Lines en met een hoogrenderende cabinemix en grote openbare ruimtes, zullen deze schepen de winstmogelijkheden van Fred. Olsen Cruise Lines verbeteren zodra de activiteiten veilig kunnen worden hervat. Levering is zal naar verwachting in september 2020 in het VK plaatsvinden “, aldus Fred. Olsen in een verklaring.

Het bedrijf zei dat het twee schepen in zijn huidige vloot zouden terugtrekken, maar ging niet nader in op welke schepen zouden vertrekken.

Het in 1997 gebouwde Rotterdam en het in 2000 gebouwde Amsterdam zullen helpen brengen. De vloot van Fred,Olsen is up-to-date en voegt ook een aanzienlijke capaciteit toe, aangezien beide schepen ongeveer 1.400 bedden hebben.

De huidige Fred. De vloot van Olsen bestaat uit de in 1972 gebouwde Black Watch en Boudicca, de in 1993 gebouwde Braemaren de in 1988 gebouwde Balmoral.

“Het verkoperskrediet heeft een looptijd van 5 jaar met 3 jaar nul amortisatie en daaropvolgende jaarlijkse termijnen van 7,43 miljoen GBP tegen vaste rentekosten van 2,5%, een rentetarief dat de onderhandelde parameters van de transactie weerspiegelt,” Fred. Olsen verklaarde.

Ik denk dat de Black Watch en de Boudicca de vloot zullen verlaten, omdat ze bijna inmiddels 50 jaar oud zijn en Fred. Olsen hebben ook in 2006 de Balmoral renoveerd en verlengt, net zoals de Braemar in 2008 renoveerd en verlengt is.

One comment