Ponant en Paul Gauguin hervat

Ponant en Paul Gauguin hervatten hun activiteiten in juli met acht schepen die vertrokken vanuit IJsland, de Dalmatische kust, het noordpoolgebied, Frankrijk en Frans-Polynesië.

Dit omvat de eerste seizoenen van de nieuwste Ponant Explorer-klasse schepen,Le Bellot en Le Jacques Cartier. Alle schepen varen onder het uitgebreide gezondheidsplan van het bedrijf.

Onder nieuwe routes zal Le Bellot tijdens haar inaugurele seizoen een rondreis maken van acht dagen en zeven nachten vanuit Reykjavik door IJsland. De eerste afvaart vertrok op 13 juli met vier extra afvaarten beschikbaar tot en met augustus. Hoogtepunten zijn onder meer het Nationaal Park Snæfellsjökull met uitzicht op de Snæfel-vulkaan, de geïsoleerde regio van het natuurreservaat Hornstrandir waar passagiers van boord kunnen gaan voor een begeleide wandeling en de diverse landschappen van de Oostfjorden kunnen verkennen. Tijdens het zeilen steken passagiers ook de poolcirkel over om getuige te zijn van de polaire fauna van walvissen, orka’s, zeehonden en papegaaiduikers. De afvaarten in augustus staan ​​gepland voor 5, 12, 19 en 26 augustus.

De Le Champlain begon haar eerste cruise op 31 juli vanuit Dubrovnik, met een achtdaagse cruise langs de Dalmatische kust in Kroatië.

In het noordpoolgebied hervatte Ponant de expeditie-operaties op 11 juli met vier nieuwe routes, waaronder de inaugurele oversteek van de noordoostpassage. De 23-daagse expeditiecruise op Le Boreal vertrekt op 28 september vanuit Longyearbyen, Noorwegen.

En in Frankrijk debuteerde Ponant begin juli met nieuwe afvaarten. De Le Jacques Cartier vaart heen en terug vanuit Saint-Malo op routes van zeven nachten die de Bretonse kust verkennen. Hoogtepunten zijn de gelijknamige eilanden van het merk, Ponant-eilanden. Andere afvaarten zijn onder meer het eiland Corsica en de zoutmoerassen van het natuurpark Camargue en de karakteristieke roze flamingo’s. De afvaarten vertrekken elke zaterdag van juli tot september.

Voor Paul Gauguin kwam de lijn met één schip terug op 18 juli voor lokale inwoners van Frans-Polynesië, terwijl een vertrek op 29 juli openstaat voor internationale gasten. Er zijn nu drie nieuwe routes beschikbaar om Frans-Polynesië te verkennen, waaronder een zeilreis van 10 nachten om de Society Eilanden te ontdekken.