MS Astor wordt gesloopt

Helaas is vandaag bekend gemaakt dat de MS Astor wordt gesloopt. Op deze dag was al duidelijk dat het voormalige cruiseschip van CMV / TransOcean Kreuzfahrten voor een absoluut belachelijke prijs werd verkocht. Inmiddels is ook de sloopwerf bepaald waar het cruiseschip, dat voor 1,7 miljoen dollar is geveild, wordt gesloopt.

Dit is de sloopwerf in Aliaga, Turkije. Dit heeft al veel cruiseschepen veiliggesteld voor de sloop tijdens de coronapandemie. Waaronder de vloot van Pullmantur Cruises en minimaal drie schepen van de Carnival Cruise Line.

Pullmantur ging, net als de exploitant van het MS Astor, Cruise & Maritime Voyages, failliet tijdens de coronapandemie. De MS Astor werd voor het laatst op de Duitse markt gebruikt en opereerde de CMV-dochter TransOcean Kreuzfahrten, die ook niet meer bestaat. Nadat CMV failliet ging, werd relatief snel duidelijk dat de cruisemaatschappijen van het bedrijf zouden worden geveild. De veiling resulteerde ook in de lage prijs voor MS Astor.

Wanneer precies MS Astor uit Tilbury naar Aliaga vertrekt, is nog niet helemaal duidelijk, het enige dat zeker is, is dat het daar volgens trackingwebsites waarschijnlijk zal eindigen.