MSC Cruises en Palumbo Group samen in zee

MSC Cruises en Palumbo Group hebben vandaag officieel aangekondigd dat ze een joint venture hebben gevormd om de Palumbo Malta Shipyard te exploiteren. Het nieuws werd eerder dit jaar eerder door Cruise Industry News gerapporteerd.

In de nieuwe joint venture neemt MSC Cruises een belang van 50 procent in de scheepswerf en wordt een gelijkwaardige partner naast de huidige eigenaar Palumbo Shipyards. De werf heeft vier droogdokken van verschillende afmetingen en zal volgens MSC beschikbaar zijn voor andere cruise-exploitanten.

De bedrijven zeiden dat ze een grote update van de werf plannen, die de werf bij uitstek zal worden voor de schepen van MSC Cruises en voor vrachtschepen en veerboten van MSC Group, terwijl ze de bestaande klanten van de scheepswerf blijven bedienen.

Palumbo Malta Shipyard

Opvallend is de potentiële introductie van geavanceerde technologie om onderhoud en reparatie mogelijk te maken van de volgende generatie LNG-aangedreven cruiseschepen die worden gebouwd voor de MSC Cruises-vloot, volgens een verklaring.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises zei: “Ik ben er trots op dat ik vandaag deze joint venture met Mr. Palumbo en zijn groep kan vormen. Dit is een natuurlijk hoogtepunt van onze toch al warme en hechte relatie die is voortgekomen uit de professionaliteit die hij door de jaren heen heeft getoond. We kijken uit naar de professionele service en reparaties die onze schepen zullen krijgen. ”

Antonio Palumbo, de oprichter en voorzitter van Palumbo Group, voegde toe: “Ik ben blij met deze joint venture met de familie Aponte omdat het, naast een persoonlijke en geconsolideerde vriendschap door de jaren heen, ons verenigt met een gemeenschappelijke bedrijfsfilosofie. Deze overeenkomst is niet alleen een financiële transactie, maar is gericht op het versterken van ons netwerk en maakt deel uit van een groepsstrategie.

“Vandaag ben ik er trots op om onze diensten, die door de jaren heen zijn geconsolideerd dankzij uitgebreide ervaringen, uit te breiden door deze samenwerking met een speler van wereldklasse. Ik ben er zeker van dat de toekomst ons gelijk zal geven, waardoor deze scheepswerf zichzelf zal consolideren als een van de belangrijkste multifunctionele structuren op de markten van cruiseschepen, koopvaardijschepen en geavanceerde technologie schepen, die refitting services, algemeen onderhoud en installatie van Eco biedt -Vriendelijke systemen waarbij Palumbo Shipyards al een leidende positie inneemt. Niet in het minst zal de hele Maltese gemeenschap profiteren van een nieuwe economische impuls. “