Van Ryndam naar Rotterdam

Holland America Line heeft aangekondigd dat het de naam van haar nieuwbouw in 2021 verandert van Ryndam in Rotterdam en het de nieuwe vlaggenschip van de vloot zal noemen, volgens een persbericht.

Het zevende schip met deze historische naam, Rotterdam, zal een jaar worden opgeleverd tot de datum op 30 juli 2021, iets teruggedrongen ten opzichte van de oorspronkelijke levering van mei 2021.

Wanneer Rotterdam wordt afgeleverd door de scheepswerf van Fincantieri in Marghera in Italië, zal het de zomer doorbrengen met het verkennen van Noord-Europa en de Oostzee op rondvaarten vanuit Amsterdam, Nederland.

Gasten en reisadviseurs met klanten die zijn geboekt op de Premiere Voyage van het schip in mei en routes tot en met 30 juli, worden gecontacteerd met omboekingsopties.

“Het eerste schip voor Holland America Line was het originele Rotterdam, het bedrijf had jarenlang zijn hoofdkantoor in de stad Rotterdam en de naam is sinds 1872 een kenmerk in onze geschiedenis … dus de naam is duidelijk krachtig en symbolisch,” zei Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Toen het huidige Rotterdam het bedrijf verliet, wisten we dat we een unieke kans hadden om de naam als ons nieuwe vlaggenschip te omarmen en de traditie voort te zetten om een ​​Rotterdam in onze vloot te hebben. Zeven is een geluksgetal en we weten dat ze onze gasten veel vreugde zal bezorgen terwijl ze de wereld rondreist. ”

Het eerste schip van Holland America Line was Rotterdam, volgens een verklaring, die haar eerste reis van Nederland naar New York op 15 oktober 1872 voer en leidde tot de oprichting van het bedrijf op 18 april 1873. Rotterdam II werd gebouwd in 1878 voor British Ship Owners Co. en aangekocht door Holland America Line in 1886. Rotterdam III volgde in 1897 en bleef bij het bedrijf tot 1906. De vierde Rotterdam trad in 1908 toe tot de vloot en diende ook als troepentransporteur toen de Eerste Wereldoorlog eindigde. Na de oorlog maakte het regelmatig cruises van New York naar de Middellandse Zee.Hotel SS Rotterdam (Nederland Rotterdam) - Booking.com

Rotterdam V, ook wel bekend als ‘The Grande Dame‘, vertrok in 1959 en begon met het varen van transatlantische overtochten met twee serviceklassen. Later werd het in 1969 omgebouwd tot een schip van één klasse. Ze zeilde tot 1997 38 jaar met Holland America Line, aldus het bedrijf, waaronder verschillende Grand World Voyages, en is momenteel een hotel en museum in de stad Rotterdam. Rotterdam VI, de meest recente cruise voor Holland America Line, werd in 1997 geïntroduceerd en het eerste schip in de R-klasse.

Om gasten die van mei tot en met juli op geannuleerde routes van Ryndam zijn geboekt te huisvesten, zullen de cruiseschepen van Nieuw Statendam ook een aantal veranderingen zien die zoveel mogelijk aansluiten bij voormalige afvaarten van Ryndam, aldus het bedrijf.

“Gasten en reisadviseurs worden vandaag op de hoogte gebracht van dit nieuws en de komende wijzigingen in de huidige routes”, voegde Antorcha toe. “We vragen echter iedereen om een ​​paar weken geduld te hebben met alle details terwijl we de routes herbouwen en de laatste hand leggen aan verschillende wenselijke alternatieven. We zullen zeer binnenkort specifieke details volgen, zodat iedereen hun opties kent. ”

One comment