MSC Seashore ter water

Vandaag is de nieuwe MSC Seashore vandaag plaats op de scheepswerf Fincantieri in Monfalcone, Italië ter water gelaten.

De MSC Seashore, die met 339 meter het langste schip van het bedrijf zal zijn en het grootste en meest innovatieve schip ooit in Italië is gebouwd, is nu tot haar oplevering in juli 2021 naar een nat dok verplaatst om werk aan haar interieur mogelijk te maken, volgens een persbericht.

Ze volgt de Seaside en Seaview, maar is de eerste van twee Seaside Evo-klasse schepen met nieuw ontworpen openbare ruimtes, meer hutten en de hoogste verhouding buitenruimte per gast van elk schip in de vloot van het bedrijf.

Meer dan 65 procent van het schip is verbeterd om van MSC Seashore een significante verdere evolutie van haar zusterschepen te maken, aldus het bedrijf.

Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri, merkte op: “De float out is altijd een van de meest bevredigende momenten geweest voor degenen die betrokken zijn bij de bouw van een schip. Het is ook de gelegenheid om ieders betrokkenheid nog meer te versterken, want als het schip de zee raakt is er al veel werk verzet, maar ligt er nog veel meer in het verschiet. Dit geldt des te meer voor “MSC Seashore”, dat het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises zal worden: een recordbrekend schip dat zich richt op innovatie, technologie en design, en het benadrukken van het leiderschap van Fincantieri.

“De onzekere situatie die we wereldwijd doormaken, voegt een nog belangrijkere waarde toe aan deze dag, en dat belooft niet alleen veel goeds voor MSC Cruises en voor ons bedrijf, maar voor de hele cruise-industrie”.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman, MSC Cruises voegde toe: “We zijn toegewijd aan ons nieuwbouwprogramma, dat ons met elke nieuwe klasse schepen laat innoveren en nieuwe normen stelt in de industrie. MSC Seashore zal in feite het grootste en meest innovatieve cruiseschip zijn dat ooit in Italië is gebouwd, met de nieuwste en meest geavanceerde milieutechnologie die momenteel beschikbaar is. Ze zal ook een van de twee nieuwe schepen zijn waarvoor we in 2021 zullen worden opgeleverd en daarmee ons geloof in de groeivooruitzichten op lange termijn van de sector onderbouwen – zoals ook blijkt uit de terugkeer naar de dienst van ons eerste schip eerder deze week, evenals de investeringen die zijn gedaan in ons nieuwe werkprotocol voor gezondheid en veiligheid, dat nu al een nieuwe norm voor de industrie zet. “

In de zomer van 2021 zullen alle drie de schepen van de Seaside-klasse samen worden ingezet in de westelijke Middellandse Zee.

De MSC Seashore biedt de populaire Six Pearls-route die de Italiaanse steden Genua aandoet en, voor bezoeken aan Pompeii, Napels; Messina, Sicilië; Valletta, Malta; Barcelona, ​​Spanje en Marseille, Frankrijk. MSC Seaside en MSC Seaview exploiteren altijd populaire cruises van 7 nachten in de westelijke Middellandse Zee-thuishaven in Genua.