Peaceboat verkoopt

De Japanse non-profitorganisatie Peace Boat lijkt haar vloot cruiseschepen te vervangen en in 2021 een nieuw schip te verwelkomen.

Volgens Hong Kong Cruise Society zal Peace Boat Ocean Dream en Zenith uit de vaart nemen en vervangen door één groter schip. Het nieuwe schip zal worden gecharterd en omgedoopt tot Pacific World vanaf het voorjaar van 2021. Specificaties vrijgegeven door Peace Boat, geven aan dat het schip eerder cruises heeft uitgevoerd vanuit Taiwan en Japan, wat suggereert dat het nieuwe schip de huidige Sun Princess is, wat het enige schip is dat heeft gedaan dergelijke implementaties.

Peace Boat's new ship Pacific World

Zowel Princess Cruises als Carnival Corporation hebben niet aangegeven dat Sun Princess wordt verkocht, maar in tegenstelling tot andere schepen in de vloot, heeft het schip na 28 augustus 2021 geen geplande afvaarten in de verkoop.

Peace Boat’s nieuwe schip Pacific World
Hong Kong Cruise Society
Promotiemateriaal toont een cruiseschip uit de Sun-klasse. Sun Princess en Sea Princess blijven momenteel in dienst voor Princess Cruises. Pacific Explorer wordt beheerd door P&O Cruises Australia en is pas in 2017 bij de vloot gekomen. Oceana is onlangs verkocht aan Seajets en omgedoopt tot Queen of the Oceans.

Peace Boat exploiteert elk jaar een aantal wereldcruises en heeft onlangs Zenith van Pullmantur overgenomen. Het andere cruiseschip, Ocean Dream, is de voormalige Tropicale voor Carnival Cruise Lines en Costa Cruises.

Het is niet bekend wat er met de twee voormalige schepen zal gebeuren, maar met het faillissement van Pullmantur en het ouder worden van Ocean Dream is het zeer waarschijnlijk dat ze voor schroot zullen worden verkocht.

De Pacific World met 2.419 passagiers wordt geïntroduceerd om meer balkonaccommodatie, betere ventilatiesystemen te bieden en om een ​​betere veiligheid te garanderen voor alle passagiers en bemanning in het post-pandemie-tijdperk.