Marella Dream buiten dienst

Marella Cruises heeft vandaag aangekondigd dat het de in 1986 gebouwde Marella Dream na tien jaar dienst uit zijn vloot haalt. Het merk dat eigendom is van TUI heeft de Celebration eerder dit jaar ook stopgezet.

Alle Dream-afvaarten die zullen plaatsvinden vanaf 26 oktober en daarna zullen worden geannuleerd en alle betrokken klanten worden op de hoogte gebracht, zei Marella in een verklaring.

Van degenen die voor de zomer van 2021 een Marella Dream hebben geboekt, wordt hun boeking automatisch verplaatst naar Marella Discovery, het bedrijfszeil, dat nu vanuit Palma vaart in plaats van Port Canaveral, Florida, en de mediterrane routes van de Marella Dream bestrijkt.

Als gevolg daarvan zei Marella dat het de moeilijke beslissing heeft genomen om alle Amerikaanse afvaarten voor Marella Discovery in de zomer van 2021 te annuleren.

Chris Hackney, Managing Director van Marella Cruises, zei: “Met de lopende reisbeperkingen voor Britse cruisemaatschappijen nog steeds van kracht, hebben we de moeilijke beslissing genomen om ons cruiseprogramma voor de komende seizoenen opnieuw vorm te geven. Dat betekent een vervroegd pensioen voor Marella Dream na tien jaar dienst en de herplaatsing van Marella Discovery van de VS naar Europa. We waarderen de voortdurende onzekerheid rond reizen en om onze klanten extra gemoedsrust te bieden, bieden we meer flexibiliteit om hun cruises gratis aan te passen aan elke TUI-vakantie die te koop is. We weten dat onze klanten uitkijken naar hun vakantie bij ons – misschien nu meer dan ooit – dus dit betekent dat klanten nog steeds kunnen plannen en enthousiast kunnen worden voor hun droomvakantie op een later tijdstip.

“Hoewel de huidige omstandigheden ertoe hebben geleid dat we wijzigingen in ons programma hebben moeten aanbrengen, is er nog steeds een reeks fantastische reisroutes waar klanten van kunnen genieten. We hebben hard gewerkt om nieuwe gezondheids- en veiligheidsmaatregelen te implementeren om klanten en bemanning te beschermen terwijl ze met ons varen, en we kunnen niet wachten om onze klanten binnenkort weer aan boord te verwelkomen. “