Albatros door Suezkanaal

Met de MS Albatros verloor de in Bonn gevestigde touroperator Phoenix Reisen ook een van zijn cruiseschepen als onderdeel van de coronapandemie. Het schip is verkocht aan Egypte en zal in de toekomst helemaal niet meer als cruiseschip worden gebruikt. Hiermee wordt het aantal schepen van Phoenix Reisen weer teruggebracht tot vier.

Vorig jaar had Phoenix de capaciteit van de vloot nog uitgebreid met MS Amera (voorheen MS Prinsendam van Holland America Line). Nu zal de vloot weer krimpen.

Ondertussen heeft MS Albatros het Suezkanaal al voltooid en op woensdag 11/11/2020 moet het eindelijk aankomen in Hurghada, Egypte. In de toekomst zal MS Albatros alleen als hotelschip fungeren, net als de zussen MS Black Watch en MS Boudicca, die het meest recent voor Fred. Olsen Cruise Lines waren onderweg.

MS Albatros is gekocht door de Pickalbatros hotelgroep en zal permanent in Egypte gestationeerd worden.