Bouwbegin AIDA/COSTA CSSC CARNIVAL VISTA KLASSE 1

Fincantieri heeft een belangrijk mijlpaal in de bouw van het eerste megaschip dat in China werd gebouwd en hield de muntceremonie voor zijn nieuwbouwschip in Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co.Ltd (SWS), een dochteronderneming van China State Shipbuilding Corporation (CSSC). Het schip is in aanbouw voor CSSC Carnival Cruise Shipping Limited, een joint venture tussen Carnival Corporation en CSSC.

Fincantieri meldde ook dat de rompbouw van het schip begint.

De muntceremonie vond plaats in aanwezigheid van onder andere de consul-generaal van Italië in Shanghai Michele Cecchi en de loco-burgemeester van Shanghai Wu Qing. Het evenement werd ook bijgewoond door Lei Fanpei, voorzitter van CSSC, Fabrizio Ferri, CEO van Fincantieri China, en Tian Yulong en Gao Dongsheng, respectievelijk hoofdingenieur en algemeen directeur van het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT).

Het nieuwe schip, dat in 2023 wordt opgeleverd, biedt plaats aan circa 4.250 passagiers, naast 1.400 bemanningsleden. Ze wordt het eerste cruiseschip dat in China wordt gebouwd voor de Chinese markt.

De joint venture opgericht door Fincantieri en CSSC Cruise Technology Development Co.Ltd (CCTD) verleent een technologielicentie voor het scheepsmodelplatform en biedt een reeks technische diensten aan SWS, waaronder projectmanagementactiviteiten, supply chain management en verkoop van fundamentele systemen en componenten, volgens een persbericht.

Tijdens de China International Import Export (CIIE) 2020 tekende Marine Interiors, dochteronderneming van Fincantieri en grote internationale speler in het ontwerp en de bouw van openbare en horecagelegenheden, evenals glazen wanden, ook een contract met SWS voor de levering van ca. 2.800 hutten voor het schip.

Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri, verklaarde: “De productie verloopt zoals gepland. Dit is een uitstekend teken voor de cruise-industrie in China en het bevestigt de sterke toewijding van Fincantieri, CSSC en de Carnival-groep op dit zeer moeilijke moment waarin we leven. De verschillende teams werken al maanden op afstand met grote vaardigheid en flexibiliteit, en de mijlpaal van vandaag bevestigt niet alleen het managementleiderschap van onze Groep, maar toont ook de vastberadenheid van de hele sector aan bij het aanpakken van de crisis.