Viking Octantis ter water

Viking heeft aangekondigd dat zijn eerste expeditieschip – de 378 passagiers tellende Viking Octantis – naar de VARD is “gedreven”, een belangrijke mijlpaal in de bouw en de eerste keer dat het nieuwe schip water raakt.

Op 18 januari 2020 werd het project pas bekend gemaakt.

De Viking Octantis, die gepland staat om begin 2022 te debuteren, zal haar eerste seizoen doorbrengen in Antarctica en de Grote Meren van Noord-Amerika.

Een tweede, identiek expeditieschip, Viking Polaris, zal in de zomer van 2022 debuteren en zal reizen naar Antarctica en het Noordpoolgebied maken.

“In de afgelopen acht jaar hebben we met Fincantieri samengewerkt en hebben we de mooiste zeeschepen ter wereld gebouwd. We zijn verheugd om onze samenwerking met Fincantieri’s VARD voort te zetten en deze belangrijke mijlpaal in de bouw van ons eerste expeditieschip te vieren ‘, aldus Torstein Hagen, voorzitter van Viking.

“Door‘ de expeditie van de denkende persoon ’te creëren, perfectioneren we het cruisen op de poolexpedities en zullen we een nieuw tijdperk van comfortabele verkenning in het hart van Noord-Amerika inluiden. Viking Octantis en haar zusterschip, Viking Polaris, zullen onze gasten in staat stellen om verder te verkennen – zowel naar de uiteinden van de aarde als dichter bij huis. Ik wil onze partners bij VARD en iedereen die op de werf werkt bedanken voor het harde werk en de toewijding aan de bouw van Viking Octantis; we kijken ernaar uit haar begin 2022 in onze vloot te verwelkomen. “

Het uitdrijven is belangrijk omdat het duidt op een schip dat in de laatste fase van de bouw gaat. De float out-ceremonie van de Viking Octantis vond plaats op 22 december; ze werd vervolgens verplaatst naar een nabijgelegen afbouwdok voor verdere afbouw en interieuropbouw. Na de laatste afbouw zal Viking Octantis worden afgeleverd op de VARD-scheepswerf van Fincantieri in Søviknes, Noorwegen.