Costa Firenze opgeleverd

Costa Cruises heeft officieel de nieuwe Costa Firenze in ontvangst genomen van Fincantieri, ontworpen en gebouwd in de Marghera-scheepswerf en geïnspireerd door de Florentijnse Renaissance, aldus een verklaring.

De overdracht vond dinsdagmiddag plaats in wat de cruisemaatschappij de volledig digitale modus noemde.

Met een tonnenmaat van 135.500 GT en een capaciteit van meer dan 5.200 passagiers maakt de Costa Firenze deel uit van het ontwikkelingsplan dat zeven nieuwe schepen omvat die tegen 2023 voor de Costa Group moeten worden opgeleverd, voor een totale investering van meer dan € 6 miljard. De Costa Firenze is het vierde van deze nieuwe schepen die wordt afgeleverd met nog drie schepen die uiteindelijk in China zullen varen.

“De overdracht van de nieuwe Costa Firenze is een teken van hoop en herstart voor de hele cruise- en toerisme-ecosystemen. Dit schip vertegenwoordigt het meest tastbare bewijs van de wil van onze groep om opnieuw op te starten. We hopen dat mensen binnenkort weer kunnen reizen en dat er meer schepen zullen varen en zullen bijdragen aan de revitalisering van het toerisme in Italië, Europa en wereldwijd ”, aldus Michael Thamm, groeps-CEO van Costa Group en Carnival Asia. “Verder kijken dan de pandemie, Costa’s doel is om de toekomst van duurzaam en emissievrij cruisen te ontwerpen en we hopen dat onze langdurige samenwerking met Fincantieri onze bedrijven ertoe kan brengen samen te werken aan een roadmap die kan leiden tot deze ambitieuze maar essentiële doelstelling. “

Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri, zei: “Costa Firenze is het derde cruiseschip dat we sinds september hebben opgeleverd en we zijn verheugd dat de naam van deze eenheid doet denken aan een van de beroemdste kunststeden in Italië en in de wereld. De levering is een belangrijk moment omdat het de concrete demonstratie is dat het bedrijf terugkeert naar zijn normale productieactiviteit. Ik wil ook onderstrepen dat de financiële en economische situatie van Fincantieri niet significant is veranderd in vergelijking met wat we in de voorgaande kwartalen hebben gecommuniceerd. Het bedrijf heeft bewezen zeer veerkrachtig te zijn door het annuleren van bestellingen te vermijden en de relaties met de klanten van de cruisesector te versterken. We zijn een groeiend bedrijf, we hebben een internationale reputatie en betrouwbaarheid verworven, waardoor verdere ontwikkeling gemakkelijker is geworden, en we kunnen rekenen op een orderboek dat zichtbaarheid op lange termijn garandeert met kansen om de efficiëntie, productiviteit en winstgevendheid te verhogen ”.

“Costa Firenze is een uitstekende ambassadeur van de Italiaanse stijl en brengt een kenmerkende Italiaanse smaak voor schoonheid naar de zeeën over de hele wereld, van Europa tot Azië”, aldus Mario Zanetti, Chief Commercial Officer van Costa Cruises en president van Costa Group Asia. “Het concept van de Costa Firenze is geïnspireerd op een iconische stad, die Italiaanse kunst, smaak en verfijning vertegenwoordigt in de collectieve verbeelding van de wereld. We hebben dit schip ontworpen om onze gasten een unieke ervaring te bieden, vooral voor het gezinsdoel, met een specifiek aanbod van entertainment en diensten. “