Dubai Cruise Terminal in bedrijf

De AIDAprima en de AIDAvita zijn de eerste cruiseschepen die aanmeren bij de nieuwe Dubai Cruise Terminal. De twee schepen, geëxploiteerd door AIDA Cruises, meerden op 16 maart 2021 aan bij de terminal, kondigde de cruiselijn aan in een persbericht.

Volgens het persbericht strekken de nieuwe terminals in de haven van Dubai zich uit over 120.000 vierkante meter. Ze bevinden zich tussen de eilanden Bluewaters en The Palm Jumeirah, in het hart van Dubai.

“De meest populaire bezienswaardigheden, prachtige stranden en wereldberoemde bezienswaardigheden van de stad, zoals het 250 meter hoge reuzenrad Ain Dubai en de Burj Al Arab, liggen op een steenworp afstand. De twee internationale luchthavens zijn ook heel gemakkelijk te bereiken, ”schreef AIDA Cruises.

Tussen eind november 2021 en half april 2022 biedt AIDA Cruises zevendaagse reizen naar het Oosten vanuit Dubai aan. Dankzij een overnachting hebben AIDA-gasten de mogelijkheid om tijdens verschillende excursies de grootste metropool van de Verenigde Arabische Emiraten te ontdekken, aldus de cruisemaatschappij.

Andere bestemmingen op deze reizen zijn Abu Dhabi en Muscat in Oman.

“Aangename zomertemperaturen in de winter en een gematigde vliegtijd van bijna zes uur zijn verdere onverslaanbare argumenten voor een cruise naar de Oriënt”, aldus AIDA Cruises. Dubai Cruise Terminal AIDAprima

De Verenigde Arabische Emiraten is sinds 2006 een van de bestemmingen van de AIDA-vloot. Samen met zijn lokale partners zei de cruisemaatschappij dat het de regio heeft ontwikkeld tot een van de meest populaire cruisebestemmingen voor Duitse vakantiegangers in de wintermaanden.

In 2018 is het moederbedrijf van AIDA Cruises, Carnival Corporation, een strategisch partnerschap aangegaan met Shamal Holding, met als doel Dubai te transformeren tot het belangrijkste maritieme toeristische centrum dat de regio bedient.

Onderdeel van de overeenkomst was dat de twee bedrijven de Dubai Cruise Terminal ontwikkelden, waar de eerste testrun met de AIDAprima en de AIDAvita plaatsvond, om de primaire hub te worden voor de homeporting- en transitoperaties van Carnival Corporation in de regio.