Storylines op komst

Storylines heeft het nieuwe cruiseschip “Narrative” gebouwd op de Kroatische Brodosplit-scheepswerf. Volgens Co-CEO en mede-oprichter Alister Punton worden de plannen voor het schip uitgevoerd in samenwerking met de scheepswerf. De eerste staalsnede zou tegen eind 2021 moeten plaatsvinden.

Het verhaal zal een cruiseschip zijn voor eigenaren van de tot 2.400 vierkante meter grote suites aan boord en hun gasten. Er zijn in totaal 627 luxe appartementen en suites. De koopprijs hiervoor ligt tussen $ 300.000 en $ 8 miljoen.

Niet-eigenaren kunnen deelnemen aan het verhaal, hetzij op uitnodiging van de eigenaren, hetzij als tijdelijke huurders van de appartementen en suites. Cruiseboekingen voor individuele reizen, zoals anders typisch is op cruiseschepen, worden niet aangeboden voor het verhaal.

Tot nu toe is er maar één residentiecruiseschip op de markt met “The World“, dat binnenkort zal concurreren met narratief. “The World”, dat in 2002 in gebruik werd genomen, telt 165 wooneenheden en is beduidend kleiner dan het geplande verhaal.

Het nieuwe cruiseschip voor residentie zal beschikken over de nieuwste milieutechnologie en zal LNG (liquefied petroleum gas) als brandstof gebruiken. Brandstofceltechnologie moet ook worden gebruikt. Storylines wil de CO2-uitstoot van het schip volledig compenseren. Tot dusver had alleen MSC Cruises een vergelijkbare stap aangekondigd voor begin 2020 (maar dit is sindsdien niet verder gespecificeerd).

Volgens Storylines zal het verhaal enkele unieke kenmerken hebben, zoals een verticale hydrocultuurtuin van 5.400 vierkante meter voor salades, microgreens, kruiden en wijnstokken. Aan boord zou er een boerenmarkt moeten zijn in een “culinair atrium“, waar regionale ingrediënten worden aangeboden voor het creëren van gerechten die passen bij de respectievelijke havens. Aan boord komt ook een microbrouwerij met een capaciteit van 800 liter.