Kielegging Disney Wish

Met de traditionele kiellegging van de Disney Wish, het eerste van drie nieuwe schepen als onderdeel van de vlootuitbreiding, bereikte de Disney Cruise Line vandaag een belangrijke mijlpaal in de bouw. Vandaag werd ook aangekondigd dat de magie van Captain Minnie Mouse voor het eerst tot leven zal komen door een kunstwerk op de boeg van de Disney Wish – een kenmerk van de schepen op de Disney Cruise Line.

“We kijken met verwachting en opwinding naar de toekomst terwijl we onze erfenis voortzetten van het creëren van magische vakanties voor gezinnen over de hele wereld. We zijn verheugd deze belangrijke mijlpaal in het scheepsbouwproces te bereiken en hebben Captain Minnie als een geliefd personage op de boeg van Disney. Wil je onthullen ”, zegt Thomas Mazloum, president van Disney Cruise Line.

De kiellegging vindt plaats wanneer het eerste blok of deel van een schip in het bouwdok wordt neergelaten en een nieuw geslagen munt als een geluksbrenger onder de kiel wordt geplaatst. Op de munt, gemaakt voor de Disney Wish, is Captain Minnie te zien, die in 2019 haar debuut maakte aan boord van de Disney Cruise Line-schepen, als onderdeel van een reeks initiatieven gericht op het inspireren van de volgende generatie vrouwelijke leidinggevenden in de cruise-industrie. “In de maritieme traditie is de kiellegging het ceremoniële begin van het leven van een schip”, zegt Philip Gennotte, Portfolio Project Management Executive, Walt Disney Imagineering Duitsland, die de munt tijdens de ceremonie neerlegde. “Vandaag is een belangrijke gebeurtenis voor Disney Wish, en ik kan niet trotser zijn op onze bedenkers, bemanning en bemanning van Disney Cruise Line en het team van Meyer Werft in Duitsland die dit betoverende schip tot leven brengen.” Zoals al aangekondigd, zal de Disney Wish in de zomer van 2022 aan zijn eerste reis beginnen. Informatie over routes en boekingen voor het schip wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. Disney Wish brengt het boeiende familie-entertainment, charmante verhalen en ongeëvenaarde service die alleen Disney kan bieden. Het schip wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG), een van de schoonste brandstoffen die er zijn. Met ongeveer 144.000 GT en 1.250 gastenhutten wordt het schip iets groter dan de Disney Dream en Disney Fantasy.