Top 10 glijbanen

  1. Oasis klasse Perfect Storm 

Bij RCI heten de waterpretparken de Perfect Storm  

The Perfect Storm. Bestaat uit de Typhoon en de Cyclone waarmee je tegen elkaar kan racen. De Supercell is de trechterglijbaan. 

De Ultimate Abyss-glijbaan bevindt zich achter op het schip. Het is geen waterglijbaan en je glijd 10 decks naar beneden naar de Boardwalk. 

  1. Adventure/ Independence/Freedom of the Seas Perfect Storm 

Adventure of the Seas bezit niet de volledige The Perfect Storm heeft maar wel zowel Cyclone als de Typhoon. Wel is er een derde glijbaan 

Ook de Independence of the seas heeft niet de volledige The Perfect Storm heeft maar wel zowel Cyclone als de Typhoon. 

Ook de Freedom of the seas heeft niet de volledige The Perfect Storm heeft maar wel zowel Cyclone als de Typhoon. 

  1. Navigator of the seas The Perfect Storm The Blaster 

Navigator of the seas bezit de The Perfect Storm met The Blaster De glijbaan is 243 meter lang. 

  1. Liberty of the Seas The Perfect Storm The Tidal Wave 

De Liberty of the Seas bezit naast de The Perfect Storm de The Tidal Wave. Op deze waterglijbaan in boemerangstijl rijden een of twee mensen in een ‘vlot’ een steile helling af, waardoor ze de snelheid krijgen die ze nodig hebben om tegen de zijkant van een bijna verticale muur te worden voortgestuwd, waardoor een kortstondig gevoel van gewichtloosheid ontstaat voordat je terug duikt naar beneden in een scheutje water. 

  1. Disney Dream Disney Fantasy Aqua Duck 

AquaDuck is een watercoaster (een waterglijbaan met vergelijkbare bochten, drops en g-krachten als een achtbaan) die zich op het dek van twee Disney-cruiseschepen bevindt. Het werd voor het eerst gebouwd op de Disney Dream in januari 2011 en later op de Disney Fantasy in februari 2012. De AquaDuck is de eerste watercoaster die op een cruiseschip bestaat, en tot dusver is het de enige in zijn soort.  

Joe Lanzisero en Bruce Vaughn, de twee Disney Imagineers die verantwoordelijk waren voor het idee, werden door vele anderen vergezeld bij de ontwikkeling van de achtbaan.  

 AquaDuck is 765 voet lang en bestaat op 46 voet hoge stelten.

 

  1. Norwegian Joy,Bliss, Encore Free Fall 

The Free Fall is eenvrije val glijbaan die over de rand van het schip twee bochten maakt. 

Wasser-Rutschen
  1. Norwegian Breakaway, Getaway  Free Fall 

Deze Free Falls zijn wat eenvoudiger dan die van de Joy,Bliss en Encore, omdat deze ook nieuwer en verder ontwikkeld zijn. Het zijn op de Breakaway en Getaway  twee vrije val glijbanen die naast elkaar liggen en over de rand van het schip een bocht maken. 

  1. MSC Preziosa Vertigo  

De MSC Preziosa heeft een waterpark dat gerelateerd is aan de omgeving van de oceaan. De aanbevolen waterglijbaan, de Vertigo, bevindt zich op dek 18 en heeft een indrukwekkende lengte van 120 meter, gevuld met opwindende wendingen. Het meest interessante is dat je tijdens het glijden over de oceaan kunnen kijken. 

 De waterglijbaan van MSC Preziosa is 13 meter hoog, 120 meter lang en heeft een diameter van 900 mm. Het maximale gewicht van elke berijder is 150 kg en de minimale hoogte is 120 cm. Gleien doe je met een gemiddelde snelheid van 6 m / s. 

  1. MSC Seaside, MSC Seaview Aqua Park 

De snelgroeiende MSC Cruises heeft zich de afgelopen jaren aangesloten bij de waterglijbaanoorlogen. Elk van de zes schepen die de lijn sinds 2017 heeft onthuld, biedt een volwaardig waterpark op het bovendek vol met glijbanen en ander waterpret. 

Typerend is het Aqua Park aan de in Noord-Amerika gevestigde MSC Seaside, dat vier waterglijbanen en een kinderspeeltuin met interactieve waterpartijen heeft. De waterglijbanen omvatten twee enorme, 150 meter lange duellerende glijbanen die zich uitstrekken over de zijkanten van het schip. De top van het Aqua Park op MSC Seaside is ook de thuisbasis van het opstijgpunt voor een zipline die 114 voet over de bovenkant van het schip zweeft.  

  1. Carnival Sunshine Twister  

Carnival biedt een van de meest opwindende waterglijbanen op cruiseschepen. Deze prachtige waterglijbaan kan tot wel 334 voet reiken, afhankelijk van welk cruiseschip de Carnival Sunshine het langst heeft. Het is het meest geschikt voor degenen die van de sensatie van glijden houden, en meestal in loops. Ze zullen in verschillende draaien en schroeven worden geworpen totdat ze naar het zwembad vallen.