Viking,Princess en Virgin buiten dienst

Vandaag is bekend gemaakt van Viking Ocean Cruises, Princess Cruises en Virgin Voyages het cruise programma te schrappen voor de rest van de maand of tot juni.

Viking heeft tot 30 april alle cruises van de 8 schepen en 70 rivier cruiseschepen geschrapt. Viking zet alles op veiligheid en wil dus geen enkel risico’s lopen op en geannuleerde cruise door en besmetting of door haven die sluiten. Alle gasten die getroffen zijn krijgen 125 procent van het betaalde bedrag van de cruise.

Carnival Corporation heeft besloten om de gehele vloot van Princess Cruises uit de vaart te nemen. De 18 schepen zullen tot 10 mei. Meer dan 50.000 passagiers zijn hier door getroffen. Princess Cruises heeft het meeste last van het Corona virus gehad. De Diamond Princess heeft twee weken in quarantaine gezeten.

De Regal Princess werd heel even geweigerd voor Port Everglades. Ook de Caribbean Princess werd geweigerd.

De Scarlet Lady is niet eens officieel in de vaart gekomen of de Doopceremonie is al uitgesteld tot 7 augustus.

n een verklaring van Sir Richard Branson en CEO zei Tom McAlpin:

“Als merk heeft Virgin altijd voor onze klanten gestaan ​​en vooral naar hen geluisterd. Met die principes in gedachten en op basis van uw feedback heeft ons team de zeer moeilijke beslissing genomen om de lancering van de Showcase Tour en het eerste zeilseizoen uit te stellen voor Scarlet Lady tot 15 juli 2020, onze Maiden Voyage vindt plaats op 7 augustus 2020. Het bedrijf wordt goed ondersteund en dankzij onze samenwerking tussen de Virgin Group en Bain Capital kan Virgin Voyages zich blijven concentreren op de gezondheid en veiligheid van onze zeilers en Bemanning.

“We willen deze wijziging zo gemakkelijk en eerlijk mogelijk maken. Daarom bieden we een scala aan opties, van een volledige terugbetaling en een reiskrediet tot extra speciale bonussen als u een toekomstige zeiltocht boekt. De keuze is geheel aan onze zeilers, zoals het hoort te zijn.”

 

Meerdere rederijen hebben ook aangekondigd de boekings- en annuleringsvoorwaarden versoepeld.