MSC Seashape Muntceremonie

MSC heeft aangekondigd dat vandaag een traditionele muntceremonie voor haar tweede Seaside EVO-klasse schip werd gehouden op de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone, Italië, waar de kiel werd gelegd.

De naam van het nieuwe schip werd onthuld – de MSC Seascape – die “een eerbetoon is aan de schoonheid van de oceaan en laat zien hoe gasten dankzij de innovatieve ontwerpkenmerken kunnen genieten van het adembenemende uitzicht op zee vanaf het schip.” zei de cruisemaatschappij.

Langdurige medewerkers Monica Somma, Category ManagerRetail, MSC Cruises en Jolette VincenziProduction Supervisor van Fincantieri voerden het traditionele maritieme ritueel als doopmoeder uit toen ze twee munten in de kiel van het schip plaatsten als een historisch teken van zegen en geluk voor de bouw van het schip en haar toekomstige leven op zee.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman, MSC Cruises zei: “De munten die we vandaag leggen om een ​​belangrijke bouwmijlpaal van een van onze schepen te markeren, zijn een belangrijk symbool van ons vertrouwen in de cruise-industrie en de toekomst van reizen en toerisme. Als familiebedrijf kunnen we plannen voor de lange termijn en deze verbintenissen aangaan, ondanks de uitdagende context waarmee we allemaal op korte termijn worden geconfronteerd. Wanneer ze zich bij onze vloot voegt, zal de MSC Seascape een betekenisvolle economische impact hebben, niet alleen voor de scheepsbouwindustrie en de hele toeleveringsketen, maar voor alle havens en bestemmingen die ze bereikt, waardoor het kusttoerisme wordt versterkt en het vitale economische herstel van lokale gemeenschappen wordt ondersteund.”

De MSC Seascape is, net als haar zusterschip MSC Seashore, een verdere evolutie van de reeds baanbrekende Seaside-klasse – de Seaside EVO-schepen zijn verbeterd en uitgebreid met een verscheidenheid aan gloednieuwe functies, ruimtes en ervaringen voor gasten. Het schip is ontworpen om gasten met de zee te verbinden door de innovatieve ontwerpkenmerken van het schip, waaronder 13.000 m2 buitenruimte. Gepland om in november 2022 in dienst te gaan, zal het 169.400 GT-schip plaats kunnen bieden aan 5.877 gasten.

Vago voegde toe: “Bovendien vertegenwoordigt de MSC Seascape onze voortdurende investering in deze werf en regio, evenals onze drive om vooruitgang te boeken met onze langetermijnvisie om cruise-activiteiten zonder impact te realiseren. Zoals elk nieuw schip dat we bouwen, rusten we de MSC Seascape uit met enkele van de nieuwste milieutechnologieën en -oplossingen, waaronder geavanceerde emissiereductie- en afvalwaterbehandelingssystemen. Ze zal ook nieuwe wegen inslaan op het gebied van gastentertainment en zal ons eerste schip zijn dat de dynamische en opwindende RoboCoaster-ervaring biedt.”

Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri, verklaarde: “De muntceremonie is een van de oudste maritieme tradities en ook voor de scheepsbouwer is het altijd een speciaal moment. Met het lassen richten we een goede wens aan toekomstige passagiers en bemanning, die op deze manier symbolisch voor het eerst aan boord gaan. Ik weet zeker dat reizigers binnenkort weer als vanouds de zee kunnen bevaren, ook op dit prachtige schip dat vorm krijgt op onze werf.”

De mijlpaalceremonie was een privé-evenement dat persoonlijk werd bijgewoond door Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van MSC Cruises en Giuseppe Bono, CEO van Finacantieri, plus leden van het management en de projectteams van de reder en de scheepswerf voor MSC Seascape en werd gehouden in volledige overeenstemming met de huidige gezondheidsvoorschriften .

De milieukenmerken van de MSC Seascape omvatten selectieve katalytische reductiesystemen op elk van de vier Wartsila 14V 46F-motoren van het schip om de uitstoot van stikstofoxide tot 90 procent te verminderen door het gas om te zetten in onschadelijke stikstof en water, en hybride uitlaatgasreinigingssystemen om 98 procent van de zwaveloxide uit scheepsemissies.

Het schip zal beschikken over geavanceerde afvalwaterbehandelingssystemen met zuiveringsnormen die hoger zijn dan de meeste afvalwaterzuiveringsinstallaties op het land, geavanceerde afvalbeheersystemen, ballastwaterbehandelingssystemen goedgekeurd door de kustwacht van de Verenigde Staten, de nieuwste technologische systemen voor het voorkomen van olielozingen van machineruimten en verschillende effectieve energie-efficiëntieverbeteringen – van warmteterugwinningssystemen tot LED-verlichting.

Het schip zal ook beschikken over een onder water uitgestraald geluidsbeheersysteem om de mogelijke effecten op zeezoogdieren te verminderen.

Net als bij haar zusterschip is 65 procent van de openbare ruimtes van de MSC Seascape opnieuw ontworpen, waardoor de gastervaring wordt verbeterd en gasten verschillende locaties en locaties worden geboden om verbinding te maken met de zee:

• 2.270 hutten met 12 verschillende soorten hutten en suites met balkon, inclusief felbegeerde achterpakken

11 eetgelegenheden, 19 bars en lounges met volop mogelijkheden om buiten te eten en te drinken

• Zes zwembaden, waaronder een prachtig overloopzwembad op het achterdek met ongelooflijk uitzicht op de oceaan

• De MSC Yacht Club wordt de grootste en meest luxueuze in de vloot van MSC Cruises, met bijna 3.000 m² ruimte met een prachtig uitzicht op de oceaan vanaf de voorkant dekken van het schip

• Een uitgestrekte 540 meter lange promenade aan het water dicht bij het water

• Een spectaculaire Bridge of Sighs met glazen vloer op dek 16 met een uniek uitkijkpunt op de oceaan

• De MSC Seascape is een van de drie schepen die momenteel in aanbouw zijn als onderdeel van de aanhoudende langetermijngroeiplannen van het bedrijf.

Momenteel zijn de MSC Euribia en de MSC World Europa in frankrijk in aanbouw

De MSC Seascape is een van de drie schepen die momenteel in aanbouw zijn als onderdeel van de aanhoudende langetermijngroeiplannen van het bedrijf.