Dubbel feest voor Virgin

De oplevering van de Valiant Lady heeft vandaag plaatsgevonden en tegelijk werd de Resilient Lady vandaag te water gelaten op de scheepswerf Sestri Ponente (Genua), respectievelijk het tweede en derde van vier schepen die Virgin Voyages bestelde bij Fincantieri.

De Valiant Lady en de Resilient Lady, evenals hun zusterschip Scarlet Lady die vorig jaar werd afgeleverd, wegen ongeveer 110.000 bruto ton, zijn 278 meter lang en 38 breed, schreef Fincantieri.

Ze beschikken allemaal over meer dan 1.400 gastenhutten die zijn ontworpen voor meer dan 2.770 passagiers, vergezeld van 1.160 bemanningsleden aan boord. De kwaliteit van leven aan boord wordt gegarandeerd door de “comfortklasse“-certificering, volgens Fincantieri, en het getuigt van minimale niveaus van geluid en trillingen, evenals een uitgebreid gebruik van robotica.

Door een app op hun smartphone te installeren, kunnen gasten een breed scala aan cabinefuncties beheren, zoals airconditioning, verlichting, openen en sluiten van jaloezieën, muziek en televisie).

Fincantieri zei dat deze klasse schepen “opvalt door het ontwerp, maar ook door de bijzondere aandacht die wordt besteed aan energieterugwinning, met geavanceerde alternatieve technologieën die de algehele milieu-impact van het schip verminderen.”

“De schepen zijn bijvoorbeeld uitgerust met een energieproductiesysteem van ongeveer 1 MW, dat gebruik maakt van de restwarmte van de dieselmotor. Naast een scrubbersysteem voor het afvalbeheer van zwaveldioxiden, zijn de units ook uitgerust met een katalysator, die stikstofoxiden reduceert”, schrijft Fincantieri.

“Ze zijn volledig uitgerust met LED-verlichting om het energieverbruik te verminderen, terwijl het hydrodynamische ontwerp van de romp uitstekende prestaties levert met een consequente brandstofbesparing”, voegde de scheepswerf eraan toe.