Ocean Residences besteld bij meyer

Ocean Residences heeft aangekondigd dat het een scheepsbouwcontract heeft getekend met Meyer Werft om de M/Y Njord te bouwen met een beoogde oplevering in 2025.

“We hebben het geluk dat we de kans hebben om samen te werken met Meyer Werft, een bedrijf dat zijn scheepsbouw 226 jaar – dat is zeven generaties – op koers heeft gehouden en dat de wereldleider is in het bouwen van innovatieve en complexe passagiersschepen met een uitstekende reputatie voor uitzonderlijke kwaliteit, precisie en tijdige leveringen”, zegt Kristian Stensby, CEO van Ocean Residences Development. “Tot nu toe hebben ongeveer 50 luxe liners hun scheepswerf verlaten.”

Volgens een persbericht is de Njord ontworpen om te voldoen aan de strengste milieuregels, zowel bij aflevering als voor de toekomst. Het schip zal worden aangedreven door dual-fuelmotoren, met tankcapaciteit voor scheepsgasolie en LNG, batterijen voor hybridisatie, warmteterugwinningssystemen en geavanceerde energiebeheersystemen.

Om ervoor te zorgen dat het schip toekomstbestendig is, zullen de motoren en brandstoftanks klaar zijn voor eenvoudige ombouw, om te profiteren van toekomstige brandstoffen met een lagere of neutrale CO2-voetafdruk, aldus Ocean Residences.

“Ons bedrijf is er trots op te beginnen met het bouwen van het mooiste groene schip ooit gebouwd. Meyer Werft’s toewijding aan het behoud van de oceaan is een topprioriteit, de visie van de Njord als een schip met een doel is direct in lijn met onze bedrijfswaarden en toewijding aan het milieu”, aldus Meyer Werft’s Managing Director Bernard Meyer.

Het 289 meter lange privé woonjacht beschikt over 117 woningen.

Het is een thuis voor een gemeenschap van individuen en families, die een passie delen voor reizen, avontuur en ontdekking – over oceanen, op de zeeën, in de lucht en op het land”, schreef Ocean Residences, eraan toevoegend dat de Njord een filantropisch doel zal hebben.

“Het schip is uitgerust om overal waar ze reist wetenschappelijk en oceanografisch onderzoek te doen, ter ondersteuning van liefdadigheidsinstellingen, missies en dringende doelen. In samenwerking met oceanografische onderzoeksorganisaties en wetenschappelijke groepen, zal M/Y Njord onderzoeksprojecten aanmoedigen die werken om wetenschappelijke grenzen te verleggen en wereldwijd marine onderzoek dat zal helpen bij een beter begrip van de complexe systemen die onze aarde ondersteunen”, voegde het toe.

Ocean Residences zei dat de Njord zeer goed is ontvangen en een grote vraag aan reserveringen ervaart.