Costa Venezia en Costa Firenze naar Carnival

Carnival Cruise Line heeft vandaag aangekondigd dat het samenwerkt met Costa Cruises en een nieuw concept creëert voor de Noord-Amerikaanse gasten van Carnival, wanneer COSTA by CARNIVAL debuteert in het voorjaar van 2023 en Costa Venezia toetreedt tot de Carnival-vloot die vanuit New York vaart. Beide merken zijn eigendom van Carnival Corporation.

De Costa Venezia wordt gevolgd door Costa Firenze die in het voorjaar van 2024 aankomt om vanaf Long Beach te varen.

De verhuizingen voegen ongeveer 8.500 bedden toe aan de Noord-Amerikaanse markt.

Beide schepen varen momenteel in Europa, maar waren oorspronkelijk bedoeld om op de Chinese cruisemarkt te opereren.

Carnival zal de schepen, die de geweldige service, het eten en het entertainment waar de gasten van Carnival van genieten zullen combineren met Costa’s Italiaanse designkenmerken, exploiteren.

Costa Venezia en Costa Firenze zullen de gasten van Carnival de sfeer en schoonheid van Italië brengen”, zegt Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line.

“We gaan onze gasten uitnodigen voor Choose Fun with Carnival, Italian Style!”

“Dit is een geweldige kans voor ons om twee extra prachtige schepen van de Vista-klasse in de VS te exploiteren en een unieke ervaring te bieden aan degenen die houden van de cultuur, het eten en de sfeer van Italië”, aldus Duffy.

“Er zijn veel manieren waarop we van plan zijn om een ​​meeslepende leuke ervaring te creëren voor onze gasten die ervoor kiezen om op deze schepen te varen, die prachtige Italiaanse designelementen, restaurants en winkels hebben die Carnival FUN zullen bieden en gebruikmaken van de geest van Italië van onze zusterlijn Costa Cruises.”

Mario Zanetti, president van Costa Cruises, zei: “We zijn verheugd om te zien dat deze iconische schepen hun debuut maken in de VS onder leiding en exploitatie van ons zustermerk. Costa voorziet het prachtige schip van Italiaans design en Carnival levert FUN, Italian Style!”

Zanetti zei dat Costa klanten zal informeren die door dit nieuws zijn getroffen.

Duffy zei dat de schepen hun reguliere Costa-routes zullen blijven uitvoeren totdat ze zijn toegewezen aan Carnival voor droogdokwerk en inzet.

De implementatie- en reisplannen worden afgerond, met de aankondiging van Venezia binnenkort, gezien de lanceringsdatum in het voorjaar van 2023 is, volgens een verklaring.

De Costa Venezia en Costa Firenze zijn zusterschepen van de Carnival Vista, Carnival Horizon en Carnival Panorama. De twee schepen zullen wel als Venezia klasse worden beschouwd in de Carnival vloot.

Carnival trek veel capaciteit naar zich toe. Afgelopen week werd bekend dat niet de Costa Magica maar de Costa Luminosa naar Carnival zou overgaan. Ook werd de derde nieuwbouw van de Helios klasse van AIDA cruises aan Carnival Cruise line toegekend.