CMV schepen worden verkocht

Vijf voormalige Cruise & Maritime Voyages schepen zijn te koop aangeboden op een veiling, na de ondergang van de grootste onafhankelijke cruisemaatschappij van Groot-Brittannië in juli.

De schepen die worden geveild zijn Vasco da Gama, Columbus, Astor, Magellan en Marco Polo. De schepen liggen momenteel in Londen Tilbury en Bristol Avonmouth. Astoria maakt geen deel uit van de veiling omdat er al plannen waren voor wanneer ze de vloot in oktober 2020 zou verlaten.

Het is niet bekend wat er gebeurt met Amy Johnson en Ida Pfeiffer, de twee schepen die in 2021 bij CMV zouden komen. Ze blijven momenteel onderdeel van de vloot van P&O Cruises Australia, varend als Pacific Dawn en Pacific Aria. De schepen zijn onlangs verplaatst naar de Middellandse Zee – een ongebruikelijke stap voor een cruisemaatschappij die uitsluitend vanuit Australazië opereert.

Er zijn deadlines vastgesteld tussen 8 en 22 oktober voor biedingen die moeten worden ingediend bij de makelaar CW Kellock & Co. Elk schip wordt afzonderlijk verkocht, hoewel er geen indicatie van de waarden is bekendgemaakt.

VASCO DA GAMA – Uiterste biedingsdeadline: donderdagmiddag 8 oktober 2020
COLUMBUS – Uiterste biedingsdatum: maandag 12 oktober 2020
MAGELLAN – Uiterste biedingsdatum: maandag 19 oktober 2020
ASTOR – Uiterste biedingsdeadline: donderdagmiddag 15 oktober 2020
MARCO POLO – Deadline bieding: 12.00 uur donderdag 22 oktober 2020
Vorige maand kondigde de voormalige baas van Cruise & Maritime Voyages, Christian Verhounig, aan dat hij verschillende activa van de cruiselijn had gekocht als onderdeel van een plan om opnieuw te lanceren. De verkoop omvatte klantendatabases, computersystemen, boekingssystemen, kantoormeubilair en -apparatuur, IT-infrastructuur en intellectueel eigendom. De verkoop omvatte geen schepen.