SuperStar Libra gestrand voor sloop

Vierendertig jaar nadat ze voor het eerst passagiers mee nam bereikte Superstar Libra het strand van Aliaga om gesloopt te worden. Het voormalige Norwegian Cruise Line-schip Seaward heeft gisteren, 1 juni, haar laatste meters gevaren waar ook de Monarch,Sovereign,Carnival Fantasy,Carnival Imagniation,Carnival Sensation,Carnival Inspiration,Astor,Boudicca en de Costa Victoria afgelopentwee jaar hun einde hebben gevonden.

Seaward werd gebouwd in 1988 en verliet de NCL-vloot in 2005 en is sindsdien in het bezit van Star Cruises, onderdeel van Genting Hong Kong, dat eerder dit jaar faillissement aanvroeg.

Het voormalige cruiseschip Norwegian Seaward van Norwegian Cruise Line is op 1 juni gestrand bij de Turkse sloopwerf in Aliaga. De stranding is een direct gevolg van het faillissement van Genting Hong Kong.

Haar eerste reis vertrok in 1988 en negen jaar lang opereerde ze onder de naam Seaward voor Norwegian Cruise Line. In 1997 heeft de cruisemaatschappij haar omgedoopt tot NorwegianSea.

Het cruiseschip voer zeventien jaar voor Norwegian Cruise Line totdat het in 2005 werd verkocht aan de Aziatische cruise-operator Star Cruises en werd omgedoopt tot Superstar Libra.

Als Superstar Libra voer het 42.275 bruto ton cruiseschip verschillende cruises door Azië, voornamelijk korte cruises van Penang, Maleisië, naar havens in Thailand. En hoewel het zeker niet het nieuwste of meest glamoureuze cruiseschip in de regio is, had SuperStar Libra veel fans.

In 2018 heeft Star Cruises Superstar Libra echter uit actieve dienst gehaald. Sindsdien fungeerde ze als accommodatieschip voor arbeiders op de scheepswerf MV Werften in Duitsland. Onder een driejarige huurovereenkomst ondersteunde het schip de bouw van de nieuwe cruiseschepen van Genting’s Dream Cruises en Crystal Cruises.

Onder het faillissement van moederbedrijf Genting Hong Kong werd Superstar Libra enkele weken geleden verkocht aan een Grieks bedrijf en vanuit Duitsland naar Griekenland gesleept.