Rotterdam (7) in Rotterdam gedoopt

Vanmiddag is het nieuwste cruiseship, Rotterdam van de Holland America Line in Rotterdam gedoopt door Prinses Margriet, Prinses der Nederlanden.

Bij aankomst werd Prinses Margriet bij de loopplank verwelkomt met een traditioneel bloemenboeket, aangeboden door de 7-jarige Nora van Dijk. Zij is de dochter van Nathalie van Dijk die al 15 jaar bij de Holland America Line werkt.

Tijdens de ceremonie voegde Arnold Donald, CEO van Carnival Corp., Jan Swartz, President van de Holland America Group, Rotterdamse kapitein Werner Timmer, burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en Mariner Ambassadors David en Gisela Gere zich bij prinses Margriet om de Rotterdam welkom te heten in de vloot.

“Ons erfgoed is hier in Nederland geworteld en we zijn zeer vereerd met Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet als meter van haar vijfde schip van Holland America Line”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line, die niet aanwezig kon zijn door een positieve corona test. “Toen Rotterdam in 2021 werd opgeleverd, hebben we de doopceremonie uitgesteld zodat we het in Rotterdam konden houden, omdat er geen betere plek is om een ​​schip te dopen dan in de stad waarnaar het vernoemd is. Na een paar uitdagende jaren zijn we verheugd om dit gedenkwaardige moment in de geschiedenis van ons bedrijf te vieren.”

De naamgevingsceremonie van Rotterdam werd ook bijgewoond door Stein Kruse, senior adviseur van de voorzitter en CEO van Carnival Corporation; Keith Taylor executive vice- president vlootoperaties Holland America Group; Randy Weisenburger, bestuurslid Carnival Corporation; Nico Bleichrodt, vice-president internationale verkoop Holland America Line en Seabourn; Jaap Smit, commissaris van de Koning; en Boudewijn Siemons, COO Havenbedrijf Rotterdam en voorzitter van de Cruise Policy Board.

De Geres

De Geres zijn geselecteerd als Mariner Ambassadors voor Rotterdam om de waardering van Holland America Line voor haar trouwe gasten, die al lange tijd cruisers zijn, te eren. Sinds de eerste afvaart in 1988 aan boord van Rotterdam V, hebben de Geres bijna 2500 dagen gevaren met Holland America Line, waaronder verschillende cruises op Rotterdam VI.

Ook medewerker/kleermaker Arnel Sotto deed zijn verhaal. Hij werkte eerst op een containerschip, wat hem niet beviel. Zijn vader adviseerde om zijn contract af te maken om vervolgens bij de HAL te komen werken. Hij begon op de Rotterdam V in 1995. Zijn vader is vorig jaar overleden. Net als De Geres getuigd zijn verhaal dat de rederij niet alleen een bedrijf is maar een familie.

Arnold Donald, Werner Timmers, Prinses Margriet, Keith Taylor