Freedom of the seas heeft Starlink

Vorige week onthulde Royal Caribbean Group in een aanvraag bij de Federal Communications Commission (FCC) dat het SpaceX Starlink-satellietinternetdienst naar zijn vloot van cruiseschepen wil brengen.

Voorafgaand aan de officiële goedkeuring heeft het bedrijf een reeks Starlink-schotels op zijn schip Freedom of the Seas geïnstalleerd.

Volgens foto’s van de opstelling die zijn gedeeld door Facundo Giacobbe, een lid van de Singapore Cruise Society, zijn er minstens 11 Dishy McFlatface’s geïnstalleerd op paalbevestigingen aan de boeg van het schip.

Volgens The Cruise Junkie op Twitter zal de Starlink-service binnenkort worden geactiveerd en zal het systeem worden getest om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de behoeften van passagiers aan boord.

Als de tests goed verlopen en Royal Caribbean goedkeuring krijgt van de FCC, vervangt het bedrijf zijn huidige internetprovider, O3b MEO.

De Freedom of the Seas kwam vanmiddag terug van haar reis vanuit Miami en begon aan zijn reis naar Coco Cay en Nassau, Bahama’s. Het schip is gebouwd in 2006 en kan 4.829 passagiers herbergen.