Feest voor MSC World Europa en MSC Euribia

MSC Cruises en Chantiers de l’Atlantique hebben twee belangrijke mijlpalen gevierd voor de eerste twee LNG-schepen van MSC Cruises, beide in aanbouw in Saint-Nazaire, Frankrijk.

De MSC World Europa, het eerste LNG-schip dat zich bij de vloot van de cruisemaatschappij voegt en het grootste LNG-aangedreven cruiseschip ter wereld zal worden, heeft haar eerste reeks proefvaarten in de Atlantische Oceaan voltooid, waaronder het testen van de prestaties van de scheepsmotoren , wendbaarheid, brandstofverbruik, veiligheidssystemen, snelheid en remafstanden.

En de MSC Euribia werd naar buiten gedreven en is nu verplaatst naar een nat dok om verder te werken aan het schip voordat ze zich in juni 2023 ook bij de vloot van MSC Cruises voegt.

MSC heeft € 3 miljard geïnvesteerd in drie LNG-aangedreven cruiseschepen en de bouw op de Chantiers de l’Atlantique-werf in Saint-Nazaire van het derde schip – ‘World klasse II‘ – zal begin volgend jaar beginnen.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman, Cruise Division van MSC Group, zei: “We hebben vorig jaar een belangrijke belofte gedaan om tegen 2050 een netto-nuluitstoot van broeikasgassen te bereiken, waarmee we de cruise-industrie leiden op weg naar decarbonisatie. MSC World Europa en MSC Euribia zullen een fundamentele rol spelen in deze reis.

“LNG is de schoonste scheepsbrandstof die momenteel op grote schaal beschikbaar is en die de uitstoot aanzienlijk vermindert en ook compatibel is met toekomstige alternatieve brandstofoplossingen waarvoor we actief investeren in onderzoek en ontwikkeling, waaronder een proef LNG-aangedreven vaste-oxidebrandstofcel aan boord van de MSC World Europa. . Als bio- of synthetisch LNG vandaag op grote schaal beschikbaar zou zijn, zouden onze beide nieuwbouw vanaf de eerste dag kunnen werken zonder emissies.”

De MSC World Europa zal in de winter van 2022-2023 in de Arabische Zee debuteren, waarbij MSC Cruises voor het seizoen de grootste capaciteit ooit in het Midden-Oosten zal inzetten om haar positie als marktleider in de regio te versterken.

Vanaf juni volgend jaar zal de MSC Euribia haar eerste seizoen in Noord-Europa doorbrengen vanuit de Duitse haven van Kiel met zeven nachten durende routes naar de Noorse fjorden met onder andere Kopenhagen, Denemarken; Hellesylt, Noorwegen voor de Geirangerfjord; evenals Alesund en Flam, ook in Noorwegen, onder andere bestemmingen.