Rolls Royce verlaat Carnival Ecstasy

Al drie decennia vaart een antieke Rolls Royce aan boord van de Carnival Ecstasy.

Nu zal de oldtimer zijn reizen voortzetten op het volgende nieuwe schip van Carnival Cruise Line, Carnival Celebration.

De oldtimer, een Rolls Royce Saloon uit 1934, werd afgelopen donderdag voorzichtig uit de Carnival Ecstasy gelost terwijl het schip aangemeerd lag in Mobile, (Alabama).

Het wordt zorgvuldig verscheept naar de Meyer Turku-scheepswerf in Finland, waar Carnival Celebration in aanbouw is. De Carnival Ecstasy verlaat als 5e schip van de Fantasy klasse later dit jaar de vloot van Carnival Cruise Line.

De auto die duizenden carnavalsgasten hebben bewonderd en waar ze foto’s van hebben gemaakt door de jaren heen, zal binnenkort een nieuw thuis vinden naast The Gateway, een tweedekszone aan boord van de Carnival Celebration die reizen en de opwinding van het verkennen van nieuwe bestemmingen viert.

Volgens Carnival omvat de Gateway-zone The Golden Jubilee, een bar-locatie die de evolutie van schepen van Carnival in de afgelopen 50 jaar benadrukt. De bar zal memorabilia en originele stukken van verschillende eerdere schepen van Carnival bevatten en dus zal de Rolls Royce bijdragen aan de nostalgie.

Wat de geschiedenis betreft, zei Carnival dat de ontwerper van de Carnival Ecstasy in het hele Verenigd Koninkrijk heeft gezocht naar de perfecte auto die past in de ruimte buiten het Rolls Royce Café van het schip. Het werd gekocht van een kleine antieke autohandelaar in de heuvels van Noord-Wales. Carnival Ecstasy beëindigt haar laatste vaarseizoen en gaat in oktober met pensioen.